У Луцьку сім'ї загиблих бійців можуть залишитися без квартир

У Луцьку сім'ї загиблих бійців можуть залишитися без квартир
Луцьк отримав майже півмільйона гривень для двох сімей. Та цього замало для двох квартир, - кажуть чиновники.

Уряд ще у жовтні переказав волинянам майже 900 тисяч гривень, - повідомляють Факти.ictv.

За них мали придбати квартири родинам загиблих в АТО бійців. Натомість чиновники поки зволікають.

«Нашій області передбачено 860 тисяч гривень - це значна сума по відношенню до України, бо по Україні взагалі було виділено 26 мільйонів. Їх бажано освоїти до кінця року, бо, як правило, до 31 грудня усі державні програми закриваються, а кошти повертаються в державу», - розповідає начальник головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак.

Луцьк отримав майже півмільйона гривень, але цього замало для двох квартир, кажуть чиновники. Курс валюти зависокий. А квадратний метр нового житла в місті – майже сім тисяч гривень. Тому гроші досі лежать на рахунку міськвиконкому.

«На жаль, з таким курсом долара і євро неможливо придбати за ці гроші навіть на вторинному ринку навіть двокімнатну квартиру, вона має бути в нормальному стані, бо люди мають отримати гідне забезпечення і з ремонтом, ми не можемо купити голі стіни, шукаємо зараз варіанти. Цих грошей недостатньо», - каже секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Мама загиблого під Волновахою 23-річного Володимира Прокопчука досі не оговталася від трагедії. Жінка щодня переглядає фото старшого сина та шкодує, що відпустила його на війну. Ця родина - одна з перших чекає на нове житло, бо 20 років вчотирьох тулилися в маленькій кімнатці.

«Не відмовимося, хай хоч для Юри буде та квартира, той нічого не бачив, то нехай Юра має. Дуже близькі були з братом, дуже сильна втрата», - розповідає мама загиблого учасника АТО Валентина Прокопчук.

З виділених на область 900 тисяч гривень витрачено лише 200. Поки придбати вдалося тільки одну квартиру у Володимирі-Волинському, адже у військовому містечку житло трохи дешевше. Луцькі ж чиновники запевняють: квартиру шукають.

Сім’ям загиблих допомагають з місцевого бюджету – уже виділили 8 земельних ділянок під будівництво. У казначействі ж просять чиновників прискорити пошуки – якщо квартири не куплять до кінця року, просити гроші доведеться знову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Купите не в Луцке.мозги включать надо.,а не штани просиживать или дайте деньгами...хватит тупитт
Відповісти
Останні новини
У Луцьку сім'ї загиблих бійців можуть залишитися без квартир
03 листопад, 2014, 10:52