Луцький ставок перетворили на каналізацію

Луцький ставок перетворили на каналізацію
Нестерпний сморід уже не перший рік стоїть у районі Кічкарівки. А все тому, що деякі тутешні мешканці та власники навколишніх підприємств із місцевого ставка зробили каналізацію.

Через це водойма потроху перетворюється в суцільне болото, - інформує ТРК «Аверс».

Лучанин Леонід Прихода живе біля самісінького ставка. Через недобросовісних людей, як розповів чоловік, щороку біля водойми просто нестерпний сморід.

«Щороку вони все більше і більше забруднюються і вже в цьому році взагалі неможливо дихати, а коли ще й тепло то настільки сморід… Дуже багато стічних труб каналізаційних стоків як від приватного сектору так і від підприємств», - каже чоловік.

Ця проблема тягнеться роками, додав Леонід Прихода, однак всім до цього байдуже.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда розповів: «Кожної весни проводиться обстеження і якщо якісь є порушення, приймаються відповідні міри, щоб таке виявлено було… Як вони кожного року ці спеціалісти ходять дивляться і не бачать цього? Там мешканці якщо й мають, то вигрібні ями».

Секретар міськради Сергій Григоренко прокоментував це так: «Ця проблема років 10, якщо реально, а може й більше. Руки до всього не доходять і міська рада займалася останнім часом більш активно Теремнівськими ставками. Якраз у цьому році прийшли миісцеві мешканці, бо вони там облагороджують все своїми силами. То я поговорив з міським головою і ми вирішили, що ми закладаємо кошти на наступний рік на проект-реконструкцію він десь буде від 150-ти тисяч до 300 тисяч гривень і він довго робиться».

А коли проект буде готовий, запевнив Сергій Григоренко, відразу ж приступатимуть до роботи. А недобросовісних людей, які запустили в ставки несанкціоновані стоки, посадовець обіцяє покарати.

«Просто там штрафи такі смішні. От Сапалаївка - там декілька десятків труб було і коли чистили, то ті труби пообрізали… Є такі вмільці, що так вміло маскують ті викиди. Тобто тут з одного боку малі штрафи з іншого, якщо керівництво чітко не поставить завдання, ніхто не хоче займатися тому проблему треба в комплексі вирішувати, штрафи оприлюднення імен і відрізання… За наявності коштів в 15-му, 16-му році зробим реконструкцію так як було в Теремнівських», - сказав Григоренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький ставок перетворили на каналізацію
03 листопад, 2014, 15:49