Вибори в ЛНР та ДНР можуть занести у Книгу рекордів Гіннеса. ФОТО

Вибори в ЛНР та ДНР можуть занести у Книгу рекордів Гіннеса. ФОТО
Бойовики не тільки розважили світову громадськість псевдовиборами на «туалетному папері», а і побили одразу декілька рекордів під час їх проведення.

Про «виборчі рекорди» на сході України інформує Еспресо.tv.

Найдовша черга на дільницю

За даними так званого «Центрвиборчкому» ЛНР, найбільша черга на дільницю, протяжністю - 3,5 км, була зафіксована в Алчевську. Бойовики запевняють, що понад 10 тисяч людей очікували можливості проголосувати за лідерів «молодої терористичної республіки».

«Біля дільниць черги розтяглися на сотні метрів, величезні скупчення людей спостерігалися і в самих приміщеннях. Місцеві жителі приходили цілими сім'ями, були присутні багато батьків з маленькими дітьми. Не дивлячись на втому процесу, настрій у народу був піднесений, спостерігалася велика наснага», - пишуть в терористичній газеті «ХХІ Век».

Разом з тим, як порахувало Еспресо.TV, якщо на кожного виборця, який стояв в цій десятитисячній черзі, члени комісії витратили хоча б хвилину, то голосування на цій дільниці мало б закінчитися через 12 діб.

Найвитриваліші «комісії»

Всього на території Луганщини терористи змогли зорганізувати цілих 102 дільниці, в тому числі чотири мобільні і три пункти тимчасового розміщення.

За даними «ЦВК» в ЛНР проголосувало 705 тисяч 605 виборців. Тобто в цілому на кожній дільниці по 6 тисяч 719 виборців. За українським законодавством, виборчі дільниці утворюються з чисельністю до 2500 виборців. Тобто членів терористичних виборчкомів має бути як мінімум утричі більше, ніж на найбільшій дільниці в Україні, або вони мають працювати за трьох.

Найшвидші «підрахуї»

Незважаючи на величезну завантаженість виборчих комісій, терористи-«професіонали» встановили ще й рекорд зі швидкості підрахунку.

В «ЦВК» ЛНР відзвітували, що станом на 20 годину змогли проголосувати не всі виборці і голосування подовжили до 22 години. Разом з тим, за попередніми даними того ж «Центрвиборчкому», станом на 23.30 (за півтори години) було оброблено вже близько третини протоколів.

Остаточні підсумки виборів як в ЛНР так і в ДНР були оголошені вже зранку в понеділок, 3 листопада. А так звана «інавгурація» новообраного головного терориста ДНР має відбутися сьогодні, 4 листопада.

Найпрозоріші вибори

Ці вибори були настільки відкритими, що на більшості дільниць бойовики взагалі не встановлювали кабінки, а виборці не приховували результатів свого волевиявлення - ввічливі автоматники навіть допомагали бабусям правильно поставити позначку в бюлетені. А на деяких дільницях, наприклад в Ровеньках, взагалі голосували в рейсовому автобусі.

Найтехнологічніша організація

Незважаючи на те, що псевдовибори мали відбутися тільки 2 листопада, «голосування» розпочалося ще з 27 жовтня. Крім того, на підконтрольній території бойовики запровадили всі «найсучасніші» види голосування: в ДНР так зване поштове- та онлайн-голосування, а у віддалених селах Луганщини «мобільні ТВК» проводили завчасні «Дні виборів».

Варто зазначити, що навіть країни з розвинутими демократіями так і не впровадили в повній мірі систему електронного голосування. Повномасштабно вибори за такою системою проводяться лише в Естонії. Це можливо завдяки тому, що більшість естонців мають ідентифікаційні картки з мікрочіпами, які можуть бути прочитані на комп'ютері, і за допомогою цих карток вони отримують доступ до системи електронного голосування. Крім того, терористам вдалося провести перші вибори в світі де немає жодного зіпсованого бюлетеня.

Найточніший екзит-пол

За даними екзит-полу, проведеного бойовиками, на виборах головного терориста ДНР в сукупності проголосувало 100,1% виборців. Так, голова «ЦВК» Лягін попередньо оголосив, що Захарченко набрав 81,37% голосів, Олександр Кофман - 9,73%, Юрій Сивоконенко - 9%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ложь. Экзит полл не учитывает и не покзывает КОЛИЧЕСТВО. Уель опроса - определить возможного победителя. Скверно, когда журналист дышит ненавистью, необъективен и умышленно подменяет понятияю
Лучше бы рассказал об украинских выборах с 25% явкой... И с автоматчиками и танками в Харькове
Відповісти
під дулами автоматів і черга в 10000 людей?!
10000/12 год=833 людини за годину, тобто 14 людей за хвилину має голосувати на дільниці?!
та це ж повна фігня!
нажаль, поки Україна в якості допомоги не отримає летальну зброю, здатну протистояти кацапський армії, триматись буде тяжко.
Відповісти
Останні новини
Вибори в ЛНР та ДНР можуть занести у Книгу рекордів Гіннеса. ФОТО
04 листопад, 2014, 11:00