Волиняни не платять оренду землі, чим роблять «дірку» в бюджеті

Волиняни не  платять оренду землі, чим роблять «дірку» в бюджеті
Волиняни мали б переукласти договори про оренду землі та платити не менше 3% від її вартості, однак масово порушують ці норми.

Про це повідомляє «Громадське.Волинь» з посиланням на прес-службу головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області.

Після прийняття Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» волиняни мали б переукласти цей договір.

Згідно прийнятого закону особи, що орендують землю у місцевих рад, мають провести переоцінку землі, переукласти договір оренди та записати у ньому нову умову – сплачувати не менше 3% річних від вартості. Такі виплати потрібно робити щомісяця рівними частками впродовж року, – пояснюють у прес-службі.


Але на практиці багато волинян не хочуть переукладати договори, тому не платять більший податок. З підрахунками головно управління ДФС, на Волині вже недоплатили у місцеві бюджети близько 3,2 мільйони гривень. Один із найбільших боргів у області зараз мають орандарі Луцька.

Відзначимо, що земельний податок – один із основних бюджетоутворюючих на Волині, тому кількамільйонний борг може створити суттєву «дірку» у бюджеті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни не платять оренду землі, чим роблять «дірку» в бюджеті
04 листопад, 2014, 10:21