Запустити систему екстреної допомоги «112» не встигають

Запустити систему екстреної допомоги «112» не встигають
Впровадити систему з надання екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112» не встигнуть до Євро-2012.

Українське законодавство не готове до впровадження системи 112. Про це заявив голова Комісії конкурсних торгів МНС України Олег Цицак, пише Дзеркало тижня.

За його словами, підписаний 12 квітня між Міністерством та компанією Hewlett Packard договір про систему «112» не діє.

«Виною всьому недосконале українське законодавство. Ми вирішили відмовитися від цього контракту. Зараз у нас є необхідність проведення нових тендерних процедур. Новий проект буде розбито на кілька частин, щоб не було прив'язки до одного виконавця», – сказав він.

«Ми повинні були протягом 5 днів з підписання договору зібрати необхідні доповнення до нього, яких приблизно 20, однак цього не було зроблено, тому на даний момент договір недійсний», – повідомив він.

За його словами, це було обопільне рішення. Він також додав, що найближчим часом буде оголошено нову тендерну пропозицію.

Голова комісії зазначив, що система такого рівня впроваджується не один рік.

«Навіть США повністю не підключені до такої системи», – повідомив він.

Він нагадав, що одним з планів реалізації системи «112» в Україні на цей рік було впровадження її у чотирьох містах, що приймають Чемпіонат Європи з футболу.

«На жаль, на даний момент це неможливо. Система «112» у цих містах працювати не буде, але це не означає, що не працюватиме номер «112», – сказав він.

Він зазначив, що зараз є можливість включити номер «112» і зробити переадресацію дзвінків на номер 101. Додзвонитися в екстрені служби можна буде з будь-якого куточка України. Приймати ж цей дзвінок будуть тільки в 4 містах – Києві, Львові, Донецьку та Харкові.

Нагадаємо, 13 березня парламент прийняв закон про створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

Відповідно до закону, замість кількох номерів виклику служб екстреної допомоги, а саме: 101 (пожежна), 102 (міліція), 103 (швидка допомога), 104 (аварійна газова служба) вводиться єдиний телефонний номер 112, за яким можна буде звернтатися в усіх екстрених випадках.

Вартість впровадження служби екстреної допомоги населенню «112» обійдеться державі у 503 млн грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Запустити систему екстреної допомоги «112» не встигають
17 травень, 2012, 13:49