Не комбати мають вирішувати, кого допускати у Верховну Раду, - політолог

Не комбати мають вирішувати, кого допускати у Верховну Раду, - політолог
Директор Інституту української політики Кость Бондаренко прокоментував наміри комбатів не допустити в сесійну залу депутатів, які голосували за закони 16 січня.

Факти недопуску новообраних народних депутатів до присяги будуть використовуватися зовнішніми силами, і в першу чергу - російською пропагандою, для демонстрації недієздатності парламенту і наявності екстремізму в Україні, - заявив Кость Бондаренко, пише Кореспондент.

«Такі дії будуть величезною помилкою, яку стануть всіляко використовувати зовнішні сили для демонстрації недієздатності українського парламенту. В першу чергу, це підніме на свої знамена російська пропаганда», - сказав Бондаренко.

За його словами, не комбати повинні вирішувати, хто є депутатом, а хто - ні, і кому складати чи не складати присягу. «Адже вибори проводять не вони, вибори проводить Україна», - зазначив політолог.

Він також наголосив, що спроби недопуску народних депутатів у сесійну залу або до складання присяги свідчитимуть про те, що в Україні процвітає екстремізм, і про те, що українські реалії далекі від демократії.

«Якщо та чи інша політична сила отримала від народу мандат довіри, то тільки народ може позбавити її цього мандата, а не представники озброєних загонів або натовп», - зазначив політолог.

За словами Бондаренка, такі дії призведуть до дестабілізації роботи Верховної Ради, яка буде вигідна тим, хто сьогодні не зацікавлений в існуванні сильної, згуртованої, розвиненої України.

Нагадаємо, командири батальйонів, які обрані до Верховної Ради, 3 листопада на прес-конференції в Києві заявили про намір не допустити до присяги новообраних народних депутатів, які голосували за закони 16 січня.

Зокрема, комбати Юрій Береза ​​(«Дніпро-1»), Андрій Тетерук («Миротворець») і Семен Семенченко («Донбас»), які за підсумками виборів проходять до нового складу Верховної Ради України, заявили про намір створити своє міжфракційне об'єднання і не допустити до присяги тих кандидатів у народні депутати, які голосували за закони 16 січня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та скільки можна боятися що раша використає якісь рішучі дії українців . Чи мало раша говорить одне а робить інше ? Якщо є необхідність діяти для захисту інтересів Україні то треба діяти
Відповісти
То точно.
Відповісти
Та самих комбатів не було б в Раді, якби не війна.
Відповісти
Комбати-лєнінці!
Відповісти
Останні новини
Не комбати мають вирішувати, кого допускати у Верховну Раду, - політолог
04 листопад, 2014, 15:45