Волонтери у зоні АТО вимагають надати їм спецстатус

Волонтери у зоні АТО вимагають надати їм спецстатус
У Дніпропетровську волонтери просять надати спеціальний статус тим особам, які їздять у зону АТО задля допомоги українській армії.

Про це заявили представники різних волонтерських груп регіону, які опікуються військовими частинами та добровольчими батальйонами в зоні АТО, - передає Еспресо.TV.

За словами волонтера Олександра Каховського, наразі в зоні АТО триває «полювання» озброєних сепаратистів на людей, які допомагають українській армії, відтак волонтери очікують від держави певного соціального захисту, а також дозволів на носіння зброї для самозахисту.

«Якби держава все ж надала якийсь статус волонтерам, аби волонтер міг користуватись зброєю для самозахисту. Те, що зараз мають волонтери, у котрих навіть є дозволи на зброю, це – максимум карабіни. А потрібні дозволи на автоматичну зброю. Це дуже важливе питання, яке, ми сподіваємось, держава вирішить.

Крім того, потрібен соціальний захист волонтерів. Мова не йде про статус учасників АТО, але, приміром, якщо я три дні поспіль їжджу по зоні АТО, я маю хоча б розуміти, що, у випадку чого, держава потурбується про мою родину. Крім того, при пораненнях волонтери повинні мати право на безкоштовне лікування», – сказав Каховський.

Водночас його колеги з інших волонтерських груп вважають, що держава має визнати їх співробітниками тилового забезпечення армії, хай і на добровільних, безоплатних засадах, адже обсяги гуманітарної допомоги, яку вони перевезли до зони АТО, вже давно перевищують мільйони гривень.

Також, на думку волонтерів, люди, які безкорисливо допомагають армії, заслуговують на включення до спеціальних моніторингових груп для неупереджених перевірок складів Міністерства оборони України, майна військових відомств тощо.

Ініціативи дніпропетровських волонтерів підтримують і в Штабі національного захисту області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дайте сраці сіна - і сядьте дома!
Відповісти
Останні новини
Волонтери у зоні АТО вимагають надати їм спецстатус
04 листопад, 2014, 18:55