Порошенко хоче скасувати закон про особливий статус Донбасу

Порошенко хоче скасувати закон про особливий статус Донбасу
Президент Петро Порошенко запевняє, що ймовірні наступи росіян на Бердянськ, Маріуполь, Харків та Дніпропетровську область будуть відбиті українськими військами.

Про це він заявив на засіданні РНБО 4 листопада, - повідомляє "5 канал".

За його словами, він як головнокомандувач дав доручення військовим "сформувати декілька нових частин і з'єднань, як і дозволять вже зараз перекрити можливі наступи". "Йдеться про напрямок Бердянська, Харкова, північніше Луганська, Маріуполя та дніпропетровської області", - сказав він.

Крім того, за словами Порошенка, план щодо встановлення трьох ліній фортифікаційних споруд вздовж контрольованої Україною території на Сході чітко виконується: "Триває забезпечення наших частин наших збройних сил, технікою, як наступального, так і розвідувального характерів".

Петро Порошенко втім наголосив, що Україна все ж таки налаштована вирішувати конфлікт на Донбасі винятково мирним шляхом. "Однак ми маємо пам’ятати, що ми здатні захистити нашу державу", - зазначив Президент.

Засідання РНБО триває у ці хвилини. Під час наради Петро Порошенко запропонував РНБО і Верховній Раді скасувати закон про особливості місцевого самоврядування на окремих територіях Донбасу. Також Президент повідомив про готовність визначити нову дату виборів в окремих населених пунктах Донеччини та Луганщини. Це стане можливим за умови ухвалення відповідного закону, який Петро Порошенко також готовий підписати.

"Цей закон дався нам дуже не легко, але Україна продемонструвала своє надзвичайно відповідальне ставлення до мінських домовленостей. Цей закон нам допоміг зупинити агресію і не дати нікому жодного приводу для того, щоб звинуватити Україну в відході від мирного процесу. Ключові елементи цього закону – це є дата виборів, визначення, що вибори проходять за українським законодавством, забезпечення відповідного режиму, коли частина повноважень буде передаватися суб’єктам місцевого самоврядування. Нажаль, цей варіант був відкинутий", – підкреслив голова держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.