«ПОРТСity» «рятували» від пожежі. ФОТО

 «ПОРТСity» «рятували» від пожежі. ФОТО
У Волинській області рятувальники провели навчання на найбільшому торгово-розважальному центрі області.

4 листопада в Луцьку на території найбільшого в області торгово-розважального центру «ПОРТСity» рятувальники Луцького гарнізону провели планові тактико-спеціальні навчання, - повідомляє прес-служба управління ДСНС України у Волинській області.

Мета заходу - відпрацювання дій обслуговуючого персоналу, пожежно-рятувальних підрозділів з гасіння пожежі, проведення рятувальних робіт та способів евакуації людей, вивчення оперативно-тактичної характеристики об’єкту, систем протипожежного захисту, протипожежного водопостачання та способів його використання.

За тактичним задумом, внаслідок короткого замикання електропроводки автомобіля виникла пожежа. Вогонь розповсюдився на автопаркінг підвального поверху та охопив два легкових автомобіля. Внаслідок деформації паливного бака одного з автомобілів утворився розлив бензину площею 30 м2, є загроза перекидання полум’я на інші автомобілі з можливим поширенням на перший поверх будівлі.

Адміністрація та охорона закладу за допомогою системи гучномовного оповіщення повідомили людей про пожежу та розпочали їх евакуацію з будівлі. До боротьби з умовним лихом приступила добровільна пожежна дружина закладу, а за декілька хвилин до місця виклику прибули вогнеборці з усіх пожежно-рятувальних підрозділів обласного центру.

На місці події був створений оперативний штаб до складу якого увійшли працівники адміністрації закладу та оперативно-координаційного центру управління ДСНС в області.

Всього на об’єкті зосереджено 10 одиниць спеціальної пожежної техніки та 38 чоловік особового складу.

Гасіння умовної пожежі, евакуація та рятування людей в будівлі зі складним плануванням здійснювалось 5-ма ланками газодимозахисної служби. На гасіння автомобілів рятувальники подали генератори піни середньої кратності, а на захист приміщень першого поверху - ручні водяні стволи. Одночасно групою рятувальних робіт проводилася евакуація потерпілих із залів торгового комплексу.

Охороною центру поблизу пожежі виявлено підозрілий пакунок, ймовірно з вибухівкою. Працівники групи піротехнічних робіт управління ДСНС в області вилучили підозрілий предмет із підземного гаражу та вивезли його на спеціальному автомобілі.

Для рятувальників ці навчання дали змогу ознайомитись із специфікою об’єкту, характеристиками його небезпечних ділянок, вивчити планування і джерела водопостачання, що у випадку реальної загрози дозволить у найкоротші строки приборкати надзвичайну ситуацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.