Українців закликають допомогти з фінансуванням фільму

Українців закликають допомогти з фінансуванням фільму
Українців запрошують стати спонсорами фільму Михайла Іллєнка «Толока».

Взяти участь у фінансування стрічки можна через краудфандингову платформу «Спільнокошт».

Першу за часів незалежності масштабну екранізацію твору Тараса Шевченка почали знімати у 2012-му, відзнято вже 45% матеріалу. Для продовження зйомок потрібно зібрати 2 мільйони гривень. На «Спільнокошті» зібрали наразі трохи менше як 1 тисячу гривень.

Режисер-постановник та генпродюсер «Толоки» Михайло Іллєнко на своїй сторінці у Facebook написав, що стрічка дістала підтримку Верховної Ради, але «рік тому не було Майдану і Криму. Ніхто не знав, що таке АТО. Яким було затверджено бюджет фільму «Толока» зразка 2012-го, таким він і залишається сьогодні».

За словами Іллєнка, зйомки фільму було призупинено на 15 місяців.

«Поновлення зйомок після кожної зупинки – це незапланований у бюджеті додатковий підготовчий період. Доведеться все починати з початку: пояснювати новим членам групи жанр, стилістику, особливості задуму, заново шукати місця зйомок. Від дефіциту бюджету 25% не до сміху – фільм треба завершувати», – написав генпродюсер.

Він зазначив, що перерви у зйомках дорого коштують.

«Зупинка на рік – і немає Віталія Лінецького. Його не буде на знімальному майданчику. Він не зможе продовжити свою роль. Її треба починати з початку», – пояснив Іллєнко.

Також він розповів, що кіно працює в режимі сільськогосподарського циклу, тобто «картоплю в грудні не копають», а «повернення фінансування після 15 місяців простою не означає миттєвого поновлення зйомок».

«Нам, наприклад, для завершення сюжетних ліній доведеться після осінніх зйомок і павільйонів чекати наступного літа. Але грошей поки що і на осінь немає. Гроші на осінь потрібні зараз. Гроші потрібні на перезйомку, на інфляцію, на незаплановані підготовчі періоди, на просування фільму», – написав режисер-постановник.

Режисер також планує звернутися по підтримку до іноземних продюсерів у межах програм, які підтримують фільми, що зупинилися на півшляху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українців закликають допомогти з фінансуванням фільму
05 листопад, 2014, 14:15