Кабмін виділить кошти на видачу біометричних паспортів

Кабмін виділить кошти на видачу біометричних паспортів
Кабінет міністрів виділяє 150 мільйонів гривень на встановлення терміналів для видачі біометричних паспортів.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду, коментуючи рух до безвізового режиму з Євросоюзом, - пише Українська правда.

«Ми очікуємо на те, що приїде наступна місія Європейського Союзу щодо перевірки виконання Україною плану по імплементації безвізового режиму. Саме я мав розмову з минулим головою Єврокомісії паном Баррозу з цього приводу - це була наша остання розмова», - зазначив він.

«Зараз для того, щоб ми ефективно виконували безвізовий режим, уряд приймає рішення про виділення 150 мільйонів гривень на придбання більше ніж 600 терміналів для видачі біометричних паспортів», - сказав Яценюк.

Він «не вдоволений тим, як Державна міграційна служба виконує доручення уряду щодо запровадження біометричних паспортів».

«35 тисяч паспортів на місяць – це означає черги в кожній області для отримання відповідного паспорта. Ми зараз 150 тисяч видаємо», - уточнив Яценюк.

«Тому ми з міністром провели нараду. У нас є 2 місяці», - сказав прем’єр.

«Сьогодні ми приймаємо рішення виділити 150 мільйонів, більше 600 терміналів купимо – це означає, що фактично в кожному районі ми поставимо відповідний термінал і до кінця січня (2015 року) система повинна працювати», - додав він.

Як відомо, з 1 січня 2015 року мав початися повноцінно процес видачі біометричних закордонних паспортів. Наявність паспортів із занесеними на них біометричним даними особи є умовою скасування візового режиму для українців у ЄС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна вже сміятись?
Відповісти
Останні новини
Кабмін виділить кошти на видачу біометричних паспортів
05 листопад, 2014, 15:16