На Волині засудили трьох голів виборчих комісій

На Волині засудили трьох голів виборчих комісій
До адміністративної відповідальності притягнули трьох голів дільничних виборчих комісій Горохівського та Рожищенського районів.

Жінки, перебуваючи на посадах голів ДВК, не провели засідання комісій щодо визначення їх членами нарахування одноразової грошової винагороди, а відтак неправомірно отримали подарунок у вигляді винагороди у розмірі 655 гривень, - повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

Таким чином голови ДВК порушили вимоги ч. 1 ст. 6 та ч. 2 ст. 8. Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та вчинили адміністративне корупційне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Горохівський районний суд голову виборчої комісії села Полюхно притягнув до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 850 гривень із конфіскацією у дохід держави неправомірно отриманої вигоди в сумі 655 гривень. Відносно двох інших посадовців матеріали адміністративних справ направили на розгляд до суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Им по 15 лет дадут...
Відповісти
Останні новини
На Волині засудили трьох голів виборчих комісій
05 листопад, 2014, 16:15