У Ковельській виправній колонії провели екскурсію для школярів. ФОТО

У Ковельській виправній колонії провели екскурсію для школярів. ФОТО
Під час шкільних канікул дев’ятеро учнів із різних навчальних закладів вирушили на екскурсію у Ковельську виховну колонію.

Екскурсія відбулась за сприяння правоохоронців, представників служби у справах дітей та кримінально-виконавчої інспекції, - повідомили в СЗГ УМВС України у Волинській області.

Метою цього було ознайомитися із умовами, в який живуть засуджені неповнолітні.

"Таким чином, діти, котрі переступили межу Закону, змогли на власні очі побачити побут засуджених, умови їх навчання та роботи безпосередньо у колонії", – розповіла начальник підрозділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області Інна Остапович.

Під час екскурсії гості відзначили ідеальний порядок та охайність у режимній зоні. Та найбільше їх здивувало те, що тут немає тих, хто пропускає заняття, порушує дисципліну чи розпорядок дня. При цьому працівники установи відзначили, що їхні вихованці живуть згідно зі встановленим режимом та графіком, до того ж – під пильним наглядом вихователів.

При спілкуванні із засудженими діти дізналися, що більшість із тих, хто опинився у місці позбавлення волі, мріють про дострокове звільнення, хочуть на волю, прагнуть назавжди забути про свої непоправні вчинки.

"Хочеться вірити, що після відвідин колонії, ті підлітки, які схильні до вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень, задумаються над своїми вчинками, по-іншому подивляться на життя, оцінять те, що мають, і по-новому будуватимуть своє майбутнє", – відзначила Інна Остапович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковельській виправній колонії провели екскурсію для школярів. ФОТО
05 листопад, 2014, 18:41