Випробувальний термін на роботі можуть збільшити до 6 місяців

Випробувальний термін на роботі можуть збільшити до 6 місяців
Роботодавці зможуть півроку платити працівникам мінімальну зарплату.

Про це повідомляє ТСН.

Новий Трудовий кодекс, який наразі обговорюється у парламенті, передбачає збільшення випробувального строку для шукачів роботи до 6 місяців, повідомив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко.

«Трудовий кодекс передбачає збільшення випробувального терміну до півроку з нинішніх 2 місяців. До речі, ця норма дуже вигідна роботодавцям. Адже, згідно із законодавством, він може в цей період платити мінімальну зарплату працівнику», - зазначив експерт, пише видання.

За його словами ця норма тісно переплітається з ініціативою міністра соцполітки надати дозвіл роботодавцям не оплачувати стажування студентів.

«Власне, ця ініціатива Сергія Тігіпка і збільшення випробувального терміну - одного поля. Може так вийти, що роботодавець буде набирати людей на півроку і платити їм мінімальну зарплату або взагалі не платити. А потім, по закінченню терміну, звільняти і набирати нових», - припускає фахівець.

Нагадаємо, у четвер, 17 травня, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Трудовий кодекс парламент може прийняти до кінця травня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Випробувальний термін на роботі можуть збільшити до 6 місяців
17 травень, 2012, 16:43