За добу українські позиції обстріляли 40 разів, - Тимчук

За добу українські позиції обстріляли 40 разів, - Тимчук
Російсько-терористичні війська продовжують порушувати умови так званого тимчасового припинення вогню.

За минулу добу зафіксовано більше 40 обстрілів позицій сил АТО, - повідомяє керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Facebook.

Особлива активність російських військ і незаконних збройних формувань відзначається на Дебальцевському, Лугансько-Первомайському та Донецькому напрямках - відповідно 15, 12 і 10 вогневих ударів.

Російсько-терористичні війська активно обстрілювали позиції українських військ поблизу населених пунктів Чорнухине (4 обстріли), Золоте, Вуглегірськ, Авдіївка, Піски (по 3 обстріли).
Зафіксовано прибуття до Київського району Донецька артилерійської групи російсько-терористичних військ. У складі артгрупи до 12 одиниць «Мста-Б». Гарматні розрахунки укомплектовані російськими фахівцями. На марші до місця призначення АРТГРУП прикривалася підрозділом місцевих бойовиків.

В районі населеного пункту Піски сталися бойові зіткнення між українськими військами і диверсійно-розвідувальною групою супротивника. Одна диверсійно-розвідувальних груп бойовиків знищена. Ще дві ДРГ були розбиті, кілька бойовиків знищені.

В районі Дебальцевського плацдарму (населений пункт Чернухіно) відзначається зростання активності російсько-терористичних військ з переходом від тактики обстрілів до атак позицій українських військ. У складі атакуючих груп в основному російські «козаки». Мета наступальних дій - прорив оборони українських військ з виходом на південно-західний напрямок. Українські війська відбивають атаки супротивника.

В район населеного пункту Щастя прибула змішана батальйонна тактична група (БТГ) російської армії. У складі групи - до 50 одиниць бронетехніки, включаючи танки (посилена танкова рота у складі БТГ). В рамках обстрілів ТЕС в районі Щастя російсько-терористичні війська нанесли удари по під'їзних шляхах до ТЕС. При продовженні подібних обстрілів підвезення палива для ТЕС може стати неможливим.

Зафіксована перекидання на північ Луганської області невеликих тактичних груп російських повітряно-десантних військ чисельністю до роти.

Відзначається активізація диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) противника в районі Волновахи. Одна з ДРГ знищена вогнем українських військ, двоє важко поранених бойовиків захоплено в полон.

В районі Фрунзе в результаті контрбатарейної дуелі знищені 2 мінометні розрахунку російсько-терористичних військ. В цьому районі відзначається вкрай низький рівень професійних навичок у мінометників противника.

Також відзначена контрбатарейна стрільба між українськими артподразделеніямі і артилерією бойовиків північніше Маріуполя. Противник намагається захопити вогневе перевагу на даній ділянці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За добу українські позиції обстріляли 40 разів, - Тимчук
06 листопад, 2014, 10:00