Як «наживаються» на волинських пенсіонерах

Як «наживаються» на волинських пенсіонерах
Вкладники кредитної спілки «Єдність» усе ще сподіваються повернути свої кошти.

Більше п'яти років люди оббивають пороги різних інстанцій, аби забрати заощадження, однак результату поки ніякого. Ошукані пенсіонери вкотре прийшли до слуг феміди, але знову марно, - інформує ТРК «Аверс».

Пенсіонеру Зиновію Лесику 80 років. На судовий розгляд до Луцька він приїхав із міста Дубно, що на Рівненщині. Тут слухається справа по кредитній спілці «Єдність». У свої поважні літа дідусю не пощастило і він вляпався в історію, яка тягнеться вже 5 рік. Усі свої гроші та ще й родичів, а це понад 30 тисяч гривень він довірив Рівненській кредитній спілці «Єдність».

«Спочатку виплачували проценти нормально. Відсотки були в різний час різні 25-26%. 06.05.2010 року я одержав листа від голови Рівненської кредитної спілки Полюхович, що з першого травня 2010 року відсотки не будуть виплачуватись. Вони почали і вже пішло», - розповів Зиновій Лесик.

У кредитній спілці «Єдність» розпочались проблеми, бо майже всі кошти вкладників - понад мільйон 300 тисяч гривень фінустанова позичила іншим людям.

«На підставних осіб завідуюча цієї кредитної спілки Володимир-Волинської видала кредит на 119 позичальників… Мільйон 300 тисяч розкрадено», - каже Зиновій Лесик.

Таких ошуканих вкладників, як Зиновій Лесик більше 8 десятків - у Волинській та Рівненській областях. Переважно пенсіонери.

«У нас тут в Луцьку їх було менше. Ну чоловік може з 20 чи 30. Ну проценти вроді такі. Ну хай буде, то хай буде… Даже гарантію дали, що гроші не пропадуть. Печать там стоїть», - розповідає ошуканий вкладник кредитної спілки «Єдність» Михайло Павлюк.

Справу про махінації з кредитами «Єдності» вже розглядали в судових інстанціях усіх рівнів. Що цікаво - її кінці досі не знайшли, відомо, хто роздавав гроші вкладників та кому, однак кого притягувати до відповідальності ніхто не знає.

«Причому відомо, кому видали - прізвище його Лобода», - зауважив Зиновій Лесик.

Незвично себе поводить сторона обвинувачення. Прокурор Володимир-Волинської міжрайонної покуратури узяв на себе роль адвоката обвинуваченої. На суді клопотався звільнити керуючу кредитної спілки «Єдність», яка розтринькала чужі кошти, від кримінальної відповідальності. Бо за 5 років, які розслідували справу, вже минув строк позовної давності.

Перша інстанція клопотання прокурора задовільнила. Касаційна направила на новий розгляд. Наразі мали в кільканадцятий раз слухати справу. Але засідання вкотре переносять. Судді не хочуть проводити розгляд через відсутність обвинуваченої. Присутній її адвокат, який не наполягає відтерміновувати розгляд, однак слугам феміди видніше. Пенсіонери з Рівненщини знову повертаються додому ні з чим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як «наживаються» на волинських пенсіонерах
06 листопад, 2014, 14:01