Лучанка створює магічні посохи, що викликають дощ. ФОТО

Лучанка створює магічні посохи, що викликають дощ. ФОТО
Лучанка Анастасія Бурець виготовляє магічні посохи, якими можна викликати дощ.

Незвичайним хобі 19-річна дівчина «захворіла» після поїздки в Кам'янець-Подільський, - пише Комсомольська правда.

Побувавши з подругами на фестивалі, Настя вирішила придбати сувенір, який нагадував би їй про подорож. Під час прогулянки по Старому місту дівчина випадково натрапила на лавку з дивними виробами.

«Я спочатку навіть не побачила, а почула ці вироби, - ділиться Анастасія. - Була гарна погода, але раптом зашумів дощ. На небі ні хмаринки. Оглянувшись, побачила чоловіка, який тримав в руках дивну палицю. Коли він перевертав її, палиця видавала приємний вуху звук дощу. Пізніше я дізналася, що ця «чарівна паличка» може видавати ще й звуки моря, струмка. Мене це настільки вразило, що я відразу ж придбала свій перший посох дощу. Ще й засипала продавця питаннями».

Торговець розповів цікавому покупцеві, що флейта, або посох дощу, - найдавніший музичний інструмент, який мольфари, шамани та інші чаклуни частенько використовували в своїх ритуалах. За допомогою палиці викликали дощ, також могли загіпнотизувати людину. А ще під імітацію шуму води медитували.

«Звуки посоха дійсно дуже заспокоюють, - запевняє Настя. - Крім того, останнім часом цей інструмент часто використовують музиканти етногруп. Мене настільки зацікавила дощевиця, так називаю посох, що я вирішила створити його сама. А тут ще наближався день народження мого близького друга - чим не подарунок?»

Відтоді минув рік. За цей час дівчина створила більше сотні дощевиць. Готові інструменти дарує друзям та знайомим, деякі - продає.

На запитання, чи не пробувала дівчина сама викликати дощ за допомогою магічного посоха, Настя відповідає: «Ще ні. Але, зізнаюся, іноді замислююся над цим. Правда, посох спочатку треба наділити магічною силою дощу. За переказами потрібно під час сильної грози вийти в чисте поле і підняти дощевицю до неба. Без цієї сили посох - просто сувенір. Так що поки ніякої магії з моїми дощовицями не траплялося, та й сучасні мольфари у мене флейту дощу не замовляли».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: хобі, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З борщівника виготовляється?
Відповісти
Хоч золотий дощ?)
Відповісти
Гарна робота
Відповісти
Останні новини
Лучанка створює магічні посохи, що викликають дощ. ФОТО
06 листопад, 2014, 14:40