Як виглядає перинатальний центр Волині через недофінансування. ФОТО

Як виглядає перинатальний центр Волині через недофінансування. ФОТО
Аби будівельний майданчик Волинського обласного перинатального центру, що на проспекті Відродження, 30, почав повноцінно функціонувати, необхідно ще 64 мільйони гривень.

Про це стало відомо під час візиту голови ОДА Володимира Гунчика та міського голови Луцька Миколи Романюка на будівельний майданчик медичного закладу 6 листопада.

Голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536», який є генпідрядником у будівництві, Віктор Чорнуха розповів, що цьогоріч будівельні роботи майже не здійснювалися, оскільки не було виділено коштів.

«Я був на готових об’єктах у Рівному і Полтаві. Такого перинатального центру, як задуманий на Волині, немає ніде», - зазначив Віктор Чорнуха.

Як відомо, будівництво Волинського обласного перинатального центру розпочалося ще у 2001 році, але невдовзі було припинено у зв'язку з відсутністю фінансування. Роботи відновили у квітні 2012-го.

Кошторисна вартість об'єкта загальною площею у 13 698,8 квадратних метри становить майже 100 мільйонів гривень.

На реконструкцію перинатального центру у 2012-му році спрямували 13,5 мільйонів гривень, в тому числі з державного бюджету - 13,4 мільйонів гривень. У 2013-му році - 75,4 мільйонів гривень, з них - 70,8 мільйонів гривень - з держбюджету. У 2014 році для продовження робіт з реконструкції об'єкту, рішенням сесії обласної ради передбачили 2,2 мільйона гривень.

Наразі вже споруджено блок А (акушерський стаціонар) - частково проведені внутрішні оздоблювальні роботи. Повністю змонтували кімнати "Чисті приміщення" (називають так тому, що їх легко мити - авт.).

Перехідна галерея та блок Б (консультативно-діагностична поліклініка) частково споруджені, однак роботи не продовжуються.

Блок В (відділення пролонгованої реабілітації новонароджених) - реконструкція не розпочата.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик підкреслив, що запланували на Волині втілити в життя чотири програми: реконструкція первинних центрів медицини та лікарні у Боголюбах, завершення будівництва недобудованих медустанов.

Як розповіла керівник обласного перинатального центру Ніна Загребельна, на першому поверсі розташовані два інфекційні бокси. На другому - дитяча реанімація. Акушерську операційну та ндивідуальні пологові зали облаштують на третьому поверсі центру. На четвертому поверсі - післяпологове відділення. Гінекологічне відділення розташоване на п’ятому поверсі.

«На кожному поверсі є готові кабінети. Хоч бери завозь обладнання і будемо лікувати», - каже Загребельна.

Микола Романюк
Микола Романюк
Ігор Чорнуха
Ігор Чорнуха
Справа - Віктор Чорнуха
Справа - Віктор Чорнуха

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де ви такого чудо-фотографа відкопали?
Відповісти
Там, де відкопали, уже немає.
Відповісти
І ці старі комс-ком маразматики і іх нащадки будуть вести нас до кращого життя?Думайте люди!Якщо у Вас є чим!СЛАВА УКРАІНІ і розумним людям.
Відповісти
В країні війна, що родити немає де?
Відповісти
Родити де є! Але і вам жіночко повинно бути відомо, що таке перинатальний центр. Ну не дав вам бог діток чи внуків, так для чого іншим шкодити. Може у вас і зубів уже немає, то давайте позакриваємо всі стоматполіклініки!
Відповісти
воно то все потрібно для молодої нації україни, але з другої сторони скільки то треба грошей для тих лікарів, хай ще вони зкидаються на ремонт.
Відповісти
Тиць Федю. Думай гловом! Щоб скидатися потрібно мати, а де візьмуть. Тільки з тебе і мене злуплять додатково. І відмазка буде - за свої будували!
Відповісти
обект вже давно був би зданий а "свидоми" можуть тильки розвалити
Відповісти
тобі дати треба,і за нік також.Ти чмо знаєш скільки там климчук потягнув!?
Відповісти
Так чому ж не здали! Була нагода відзначитись і в Азірова і в паперідніків. А тут виявляється 15 років лучани самі собі палки в колеса, у всякому разі ватнічок у валянках так думає після скломою..
Відповісти
коментар
Відповісти
солодке слово дерібан...
Відповісти
Останні новини
Як виглядає перинатальний центр Волині через недофінансування. ФОТО
06 листопад, 2014, 15:45