У Ковелі говорили про дитячу онкологію. ФОТО

 У Ковелі говорили про дитячу онкологію. ФОТО
У Ковелі на семінарі говорили про діагностику онкологічних захворювань у дітей.

Захід відбувся у четвер, 6 листопада, у Ковельській центральній районній лікарні, - повідомляє прес-служба Благодійного фонду "Стопрак".

Семінар відбувся в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з ранньої діагностики онкологічних захворювань серед дітей «Попередимо біду!», яка триває з 2011 року.

Семінар під назвою «Рання діагностика онкологічних захворювань у дітей» організували Благодійний фонд «Стопрак» та Всеукраїнським благодійний Фонд «Запорука». Участь у ньому взяли студенти Ковельського медичного коледжу та сімейні лікарі з Ківерцівського та Рожищенського районів.

Лектором виступила столичний спеціаліст з онкології Віталія Глоба.

Програма семінару включала загальну інформацію про дитячі злоякісні захворювання, принципи «онкологічної настороги» лікарів первинної ланки, найхарактерніші симптоми злоякісного процесу, перебіг основних видів онкологічних хвороб у дітей, їх клінічна картина та діагностика (лейкози, злоякісні лімфоми, пухлини центральної нервової системи, саркоми м’яких тканин, пухлини очей, рак щитовидної залози). Учасникам семінару роздали інформаційні посібники, буклети, співавтором який є Віталія Глоба.

Головною метою семінарів, які організовує фонд «Стопрак» у рамках проекту, є зниження рівня дитячої смертності від онкологічних захворювань завдяки покращенню первинної діагностики, навчанню лікарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі говорили про дитячу онкологію. ФОТО
06 листопад, 2014, 17:06