На Волині порушують закон щодо використання лісу

На Волині порушують закон щодо використання лісу
Володимир-Волинська прокуратура провела перевірку дотримання вимог законодавства про охорону та раціональне використання лісу місцевим лісомисливським господарством.

Про це повідомляє прес-служба Волинської прокуратури.

З'ясувалося, що посадовці підприємства, наділені повноваженнями контролерів, порушували вимоги Кодексу України про адміністративні правопорушення під час притягнення осіб до адміністративної відповідальності.

Зокрема, своїми приписами охоронці лісу практично позбавляли громадян права оскарження рішень про притягнення до відповідальності, на власний розсуд визначаючи строк набрання чинності постановою про притягнення до адміністративної відповідальності та не вказуючи органу, до якого може бути здійснено оскарження.

Виявили перевіркою й непоодинокі порушення лісничими вимог чинного законодавства й підзаконних актів щодо ведення лісового господарства, зокрема, щодо розмежування лісосік та порядку їх очищення від порубкових решток.

Задля усунення виявлених порушень Володимир-Волинським міжрайонним прокурором внесено подання директору лісомисливського господарства, за результатами розгляду якого до дисциплінарної відповідальності притягнуто 6 посадових осіб підприємства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Свобода рулить!
Відповісти
Дійсно, рулить. Почали штрафувати за незаконну вирубку лісу (читайте між рядків). От хтось і побіг до "дяді" з прокуратури, щоб "порішав" із штрафом. Якщо Вам доводилося оскаржувати штрафи ДАІ, то знаєте, як це робиться. Припускаю, що тут зачепили інтереси чийогось бізнесу, що повязаний із заготівлею лісу.
Відповісти
Останні новини
На Волині порушують закон щодо використання лісу
06 листопад, 2014, 21:01