«Самопоміч» задоволена виборами і готова працювати далі. ФОТО. ВІДЕО*

«Самопоміч» задоволена виборами і готова працювати далі. ФОТО. ВІДЕО*
Партія «Самопоміч», яка є новою на політичній карті України, посівши третє місце на виборчих перегонах кинула таким чином виклик державі та суспільству, яке прагнуло у Раді нових облич.

Загалом, «Самопоміч» результатами виборів задоволена та налаштована працювати на благо українців і надалі.

Про результати та подальші плани лідери об'єднання «Самопоміч» розповіли під час заходу «Підсумки виборів. Стратегія майбутнього», де зустрілися з виборцями, волонтерами та спостерігачами ДВК, у Палаці культури Луцька 6 листопада.

Керівник регіонального осередку ГО «Самопоміч» Тарас Яковлев звернувся до волинян, аби вони долучалися до діяльності організації, а також запропонував «приносити» свої ідеї та проекти, які здатні розвинути місто й область вцілому.

За словами керівника луцького штабу об'єднання «Самопоміч» Юлії Вусенко, серед інших обласних центрів місто Луцьк посіло друге місце за підтримкою об’єднання.

«Я хочу сказати, що кожен з вас виграв разом з Самопоміччю ці вибори. Знаючи, що кожен четвертий житель нашого міста прийшов і підтримав Самопоміч, я впевнена, що ця робота не завершилася – ми будемо працювати і на місцевих виборах, і на обласних», - зауважила керівника луцького штабу.

Заступник голови обласного осередку ГО «Самопоміч» Петро Верзун розповів, що важливим етапом виборчих перегонів була агітаційна робота.

Він інформував, що «Самопоміч» мала лише чотири намети (два намети у Луцьку і по одному в Ковелі та Володимир-Волинську), де щоденно працювало вісім агітаторів-волонтерів.

«На відміну від більшості партій, які володіли олігархічним капіталом, ми не наймали на роботу членів ДВК і спостерігачів. І, не зважаючи на те, суто на волонтерських засадах нам вдалося лише з волонтерів забезпечити представників на 46% дільниць у Володимир-Волинському (101 спостерігач, 2 члени ДВК, 1 голова ДВК), на 33% дільниць в Горохівському виборчому округу (70 спостерігачів, 20 членів ДВК, 3 заступники голови ДВК), на 18% дільниць в Ковельському виборчому округу (43 спостерігачі та 1 член ДВК), та на 25% в Маневицьому виборчому окрузі (69 спостерігачів, 4 члени ДВК, 1 секретар, 2 заступники голів ДВК) та на 100% дільниць в Луцькому виборчому окрузі (86 спостерігачів, 47 членів ДВК, 1 секретар ДВК, 7 заступників голів ДВК та 6 голів ДВК)», - зауважив Верзун.

За його словами, така кількість спостерігачів та членів ДВК дала можливість налагодити передачу інформації в ніч виборів на call-центр головного штабу.

«Наші спостерігачі працювали достатньо добре. Мало того, спостерігач №070051 у Володимир-Волинському виборчому окрузі (село Хрипаличі) Людмила Мех першою зателефонувала в call-центр всієї України», - каже Петро Верзун.

Член громадського об’єднання «Самопоміч» Юрій Барський наголосив, що «Самопоміч», партія, яка є новою на політичній карті України, отримала квотум довіри на цих парламентських виборах від громади.

«За результатами виборів можна виокремити два фактори, які притаманні «Самопомічі». Перший – громадяни продемонстрували запит на нові обличчя у владі, які повинні принести зміни у політиці. Другий – «Самопоміч» не є «чистим» політичним проектом, за допомогою якого в парламент проходять потрібні люди. Цей проект згенерувався на основі громадської організації, яка має хорошу історію», - повідомив Юрій Барський.

Він зазначив, що третє місце партії «Самопоміч» показало, що виборці довіряють розвиток країни і відновлення державності фаховим і висококваліфікованим людям.

«Вперше в історії парламентаризму в Україні за цим списком семеро депутатів – громадські діячі та науковці, які вже показали, що здатні розробляти стратегії, шестеро – юристи, які забезпечать захист національних інтересів, дев’ять представників бізнесу, а також військові, представники місцевих громад», - додав Барський.

Співкоординатор Реанімаційного Пакету Реформ , № 17 у списку партії «Об’єднання «Самопоміч» Остап Єднак розповів, що коли стали очевидними результати виборчих перегонів, Андрія Садового посади запрошувати «на чай» до Арсенія Яценюка та Петра Порошенка, запитуючи, чого він хоче.

«Андрій Іванович каже: «А що я? Я нічого не хочу. Я пройшов в парламент. Є фракція, є 33 незалежні депутати. От будь ласка і говоріть з ними. Чому я, мер Львова, маю говорити з Президентом та прем’єр-міністром країни, що я хочу», - зазначив Остав Єднак.

За словами Єднака, після цих слів Садового тиждень часу всі «були в ступорі», а з понеділка почали домовилися, що створюють коаліцію.

«В нас справді зараз є можливість впливати на державну політику і на те, що відбувається в парламент», - підкреслив Співкоординатор Реанімаційного Пакету Реформ.

Опісля виступу вступної промови лідерів об’єднання «Самопоміч» волиняни, які приїхали на зустріч, та лучани ставили питання, що стосувалися корупції в Україні, подальшої співпраці з нардепами, коаліційної Угоди, психологічної допомоги бійцям, які знаходяться у шпиталях тощо.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки членів нараховує волинська організація "Самопомочі"?
Відповісти
Та які там члени? Немає у них членів. Партію створили під вибори. Народ повівся. День-два і побачите, що з ними буде.
Відповісти
Під вибори кажете? А знаєте, скільки часу вже існує Самопоміч у Львові як громадська організація? Ще й Садовий мером не був. Створили партію, щоб силу мати більшу, щоб усіх цих "опозиційноблоківців" нарешті скинути. Позвикали, що хороші повинні десь в кутку сидіти. А як тільки почнуть набирати реально ваги, то вже давай ганити
Відповісти
Останні новини
«Самопоміч» задоволена виборами і готова працювати далі. ФОТО. ВІДЕО*
07 листопад, 2014, 15:00