Якими будуть музеї в майбутньому. ФОТО

Якими будуть музеї в майбутньому. ФОТО
Британська The Daily Telegraf проаналізувала грандіозні проекти, які будуть реалізовані в найближчому майбутньому.

Про це пише Кореспондент.

Творець "Зоряних воєн" Джордж Лукас оголосив про будівництво і фінансування музею в Чикаго, що коштуватиме $300 млн. Це буде Музей оповідного мистецтва, його відкриття заплановане на 2018 рік.

Музей сучасного африканського мистецтва Zeitz MOCAA перебуватиме в центрі Кейптауна в будівлі зернового едеватора. Дизайнером споруди є архітектор Томас Хізервік. Zeitz MOCAA відкриється в 2016 році.

The National Art Museum of China в Пекіні побудують за проектом Жана Нувеля. Він включатиме екзотичне наповнення, наприклад, внутрішній сад, як показано на картинці. Будівництво музею почалося цього року.

Гватемальський Museo Maya de America буде найбільш значущим музеєм історії майя в Центральній Америці. Розроблена швейцарським архітекторам Гаррі Гаґґером будівля відкриється в 2017 році.

У 2015 році на Гранд-Авеню в Лос-Анджелесі відкриється галерея сучасного мистецтва. Студія розташується поруч з Walt Disney Concert Hall, спроектованим Френком Гері.

У Тяньцзінь в 2015 році відкриється National Maritime Museum of China, в якому розмістяться різні виставкові зони в кожному з п'яти залів будівлі.

Цегляна вежа Tate Modern's Herzog & de Meuron в Лондоні відкриється в 2016 році. Музей спеціалізуватиметься на ландшафтах.

Музей з будівлею у формі спіралі буде присвячений швейцарській годинниковій марці Audemars Piguet.

Один з наймасштабніших культурних проектів наразі будується в Абу-Дабі. Saadiyat Island - це новий культурний квартал, в якому розміщуватимуться низка унікальних музеїв, розроблених відомими архітекторами. Проект буде відкритий до 2020 року

Zayed National Museum, що на острові Щастя, був спроектований Норманом Фостером.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Велич музеїв світу вражає, а як би хотілося б щоб і в Україні були такі проекта
Відповісти