У Луцьку - виставка карикатур на сучасні події в Україні. ФОТО

У Луцьку - виставка карикатур на сучасні події в Україні. ФОТО
У Луцьку з 1 вересня до 31 жовтня тривав конкурс карикатур «Умовні українці», участь у якому взяли більше десяти художників.

Підсумки конкурсу підбили в галереї сучасного мистецтва «Арт-Кафедра» 7 листопада.

Організатори конкурсу кажуть, що вони отримали від учасників близько ста робіт, але деякі з них не відповідали конкурсним вимогам і не були прийняті до уваги членами журі.

Карикатура мала бути обов'язково авторською та оформленою у рамці, а формат робіт - не менше формату А4.

Член конкурсного журі, мистецтвознавець Зоя Навроцька, відмітила, що авторська графіка потрохи відходить у минуле, адже зараз графічні твори переважно комп'ютеризовані.



«Карикатура була популярною ще і у 19 столітті і вона з часом набула таких властивостей як лаконізм, актуальність, ідея і присутність гумору. Карикатура покликана через посмішку виправляти недоліки суспільства», - розповіла Навроцька.

Мистецтвознавець також зазначила, що графічна карикатура є елітарною і не усім доступною. Часто відомі газетні видання купують у художників карикатури і друкують їх на своїх сторінках.

«Малюнок прикрашає видання і робить з простої газети твір мистецтва. І на сучасний стан речей у нашій країні посмішка не повинна зникати із людських уст. І саме художники-карикатуристи допомагають нам у цьому. Вони створюють кумедні портретні образи нашого сучасного життя», - мовила Навроцька.

За результатами конкурсу, переможцем став Микола Кумановський. Друге місце зайняв Леонід Сахнюк, малюнки якого найбільше відповідають сучасним подіям в Україні, третє - Наталя Кумановська.

Юна художниця Марія Оліферук здобула перемогу у номінації глядацьких симпатій, а Миколу Гладуна відзначили грамотою за дебютну роботу.

Виставка художніх робіт «Умовні українці» триватиме протягом двох тижнів у галереї сучасного мистецтва «Арт-Кафедра», яка знаходиться у розважальному комплексі «Адреналін Сіті».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Радий був бачити знайомі обличчя та призвіща талановитих волинян! ТВОРЧИХ УСПІХІВ ВАМ!!!!!!!
Відповісти
приятно читать о своих талантливых земляках Леонид Савельевич мы тобой гордимся.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - виставка карикатур на сучасні події в Україні. ФОТО
07 листопад, 2014, 20:54