У Луцьку – допрем’єрний показ «Поводиря». ФОТО

У Луцьку – допрем’єрний показ «Поводиря». ФОТО
У Луцьку режисер Олесь Санін презентував український драматичний фільм «Поводир».

Зустріч зі знімальною групою стрічки відбулась у п’ятницю, 7 листопада, у кінотеатрі «PREMIER CITY».

«Цей фільм вийде у 130 кінотеатрах одночасно на 150 екранах. Це для українського кіно велика перемога. Ми дуже надіємося, що кіно буде мати яскраве життя для глядачів, і що будуть повні зали», – зазначає Олесь Санін.

За словами режисера, фільм вже демонструють у Польщі та Сполучених Штатах Америки. Планують також підписати угоди зі світовими прокатниками. В українському прокаті «Поводиря» можна побачити з 12 листопада.

«Мінялися уряди, мінялися президенти. Все мінялось навколо. Не мінявся тільки задум. І в 2012 році я почав виробництво фільму. За 90 днів ми його зняли і закінчили його майже рік назад у вересні 2013 року, але почалась революція, а пізніше війна, і знайшли можливість показати фільм тільки зараз», – говорить Санін.

Офіційний бюджет картини – 16 мільйонів гривень державних коштів. Як зазначив режисер, справжня вартість картини є набагато більшою.

«Фільму допомагало дуже багато людей. Не можна порахувати, скільки це коштувало. Звичайно, на екрані фільм коштує набагато більше і, очевидно, в якихось інших одиницях, ніж гривня. Але не це головне. Важливо, що фільм готовий, він є, і що глядач, який виходить із зали, абсолютно не байдужий до того, що він бачив на екрані», – розповів він.

Знімальна група усі допрем’єрні покази присвячує українському режисеру Олегу Сенцову, який зараз перебуває в полоні у Російській Федерації.

«Цей показ, як і всі допрем’єрні покази цієї картини, ми присвячуємо нашому товаришу – Олегу Сенцову. Ми нагадуємо про те, що наш друг, кінорежисер, зараз находиться за абсолютно безпідставним звинуваченням у тюрмі ФСБ в Ліфортово. Його арештували за те, що він у Криму допомагав українській армії, організував там Автомайдан. Його звинувачують в тероризмі, а він терорист тільки тим, що тримав у руках камеру і розповідав людям правду про нас», – додає Олесь Санін.

Докладніше про зйомки фільму невдовзі можна буде прочитати в інтерв'ю з Олесем Саніним на ВолиньPost.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обов'язково сходіть на це й фільм. Навіть не тому що воно українське,навіть не тому що воно буде представляти Україну на Оскарі,навіть не тому що воно про кобзарів, навіть не тому що режисер та багато акторів із Луцька родом, а тому що це дійсно ГАРНИЙ ФІЛЬМ. Надзвичайна розповідь про сліпу душу українського народу. Надзвичайні художні кадри фільму розкривають якнайкраще суть фільму та залишають по собі естетичну насолоду, досконалий звук ... Одним словом НЕПОЖАЛКУЄТЕ що пішли у кіно. ВЕЛИКА ПОДЯКА УСІМ ТВОРЦЯМ.
Відповісти
А Адреналін чому не запросив акторів?
Відповісти
Тому що вже з пів року кінокомплекс Адреналін як в занепадку! Про що думає керівництво кінотеатру не відомо? А акторів і дійсно могли б до себе запросити як це колись було традицією Адреналіну.
Відповісти
Неймовірний фільм. Дуже високий рівень як технічний, так і змістовий. Це один з тих серйозних, але захопливих, цікавих, інтелектуальних фільмів, які чомусь все рідше знімають в Голлівуді.

Сумно і дуже дивно було для мене дивитися на людей, які прийшли на цю картину з "відром" попкорну. Люди, відходьте від ще античної схеми поведінки "Хліба і видовищ". Це кіно не для шлунку, цей фільм для розуму, для душі, для морального очищення шляхом катарсису.

"Заплющ очі, дивись серцем"! а не відкрий рот і жуй попкорн. Я взагалі не уявляю, як можна було їсти, дивившись "Поводиря". Його зміст настільки глибокий, філософія так чіпляє, що серце починає битися у 10 разів сильніше, ніж за звичайних умов.

Сходіть на "Поводиря", відкрийте свої серця для якісного кіно, кіно, яке чіпляє, яке змушує думати і любити Україну та українське.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку – допрем’єрний показ «Поводиря». ФОТО
08 листопад, 2014, 03:20