Міністр фінансів пояснив, чому «падає» гривня

Міністр фінансів пояснив, чому «падає» гривня
Міністр фінансів Олександр Шлапак вважає, що паніка на валютному ринку шкодить державі і громадянам, та пояснив. чим спричинене падіння гривні.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства.

«Головний винуватець обвалу гривні всім добре відомий – це війна, і той, хто розв’язав цю війну», - наголосив міністр, зазначивши, що і Нацбанк, і уряд несуть в певній мірі також відповідальність за це, але вона є спільною.

«Єдине, що я можу сказати, – це закликати всіх нас заспокоїтися. Тому що паніка, яка зараз здіймається на валютному ринку, є шкідливою для держави, для кожного громадянина, і є великою радістю для наших ворогів.

Допустимий курс гривні на сьогоднішній день – не більше 12,9, не більше навіть 12,5. Торгівельне сальдо у нас позитивне. Проблема в тому, що виймаються гроші під впливом паніки як інвесторами з держави, так людьми з банків. Це і призводить до обвалу. Не будь цього, за спокійної ситуації, я вас запевняю, ми стояли би на гривні 13 і не рухалися з місця», - пояснив міністр.

За словами Олександр Шлапака, щоб хоч якось стримати відтік грошей із банківської системи, Нацбанку доводиться вводити жорсткі обмеження для вкладників, в тому числі і щодо зняття депозитів.

«Очевидно, це не найкращий крок, але він приймається Національним банком, як необхідна міра, якою можна хоча б трошки врегулювати ситуацію. Переконаний, що як тільки ситуація дещо заспокоїться, Нацбанк негайно відмінить будь-які обмеження. Причому зауважте, обмеження на зняття готівки гривневої або виплати в гривнях практично немає. Є обмеження по валюті», - наголосив міністр фінансів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про емісію гривні мовчать?
Звідки береться гривня платити соц виплати?
Прикривають свій зад війною а гривня знецінюється тому що замість займатись реформами ці уроди гребуть бабло а нам друкують знецінені гривні.
Відповісти
професійні злодії при владі...
Відповісти
У всьому винні кляти москалі!!!111
Відповісти
от тільки "бульдо" у їхній кишені...
Відповісти
майдауни ще вмиють щось пояснювати а я думав тильки стрибати и кидати каминня жодного професийного кроку за весь час их незаконного перебування при влади або вони повни дебили або скоти яки все розумиють и рахують за дурнив нас
Відповісти
Друкарський станок працює на повну
Відповісти