Іноземні «спостерігачі» зізналися, що на псевдовиборах їм платила Росія

Іноземні «спостерігачі» зізналися, що на псевдовиборах їм платила Росія
Заступник голови чеської крайньої правої партії євроскептиків «Ні Брюсселю - народна демократія» Ладислав Земанек заявив, що його поїздку на окупований проросійськими терористами Донбас і роботу спостерігачем на псевдовиборах у «ДНР» і «ЛНР» 2 листопада організувала й оплатила Росія, - передає Укрінформ.

Про це він написав у Фейсбуці, а також підтвердив у інтерв'ю Радіо «Свобода».

«Так, проживання, проїзд та витрати мені оплатили. Зі своїх коштів я б за цю поїздку не платив, але, оскільки мені було зроблено таку пропозицію, я цією можливістю скористався - не відхилив запрошення... Немає жодної таємниці в тому, що «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка» отримують певну допомогу з Росії. Росія посилає туди один за іншим гуманітарні конвої, і я впевнений, що допомога здійснюється не тільки таким ось шляхом», - сказав Земанек.

Він розповів, що разом із ще двома представниками так званої чеської делегації «спостерігачів» прибув на Донбас із Москви, а витрати на проживання, проїзд та харчування іноземним гостям щедро оплачували російські «спонсори». Зокрема, в столиці РФ чехи жили в чотиризірковому готелі «Метрополь«.

Земанек також повідомив про серйозні порушення на терористичних «виборах».

«Не існувало списків виборців. Нам це здалося дивним, і ми поставили запитання, з чим це пов'язано? Нам відповіли, що списки виборців скласти неможливо, тому що не існує списків жителів, адже близько мільйона людей втекли за межі Донбасу, багато хто загинув під час боїв. Ця земля - в руїнах, там не працюють підприємства, тому в такій ситуації взагалі незрозуміло, хто там залишився, хто там живе. Іншими словами, заздалегідь, перед голосуванням, ніхто не складав списків», - зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іноземні «спостерігачі» зізналися, що на псевдовиборах їм платила Росія
09 листопад, 2014, 13:59