Лише українська мова буде державною, - Порошенко

Лише українська мова буде державною, - Порошенко
Президент вітає українців з Днем української писемності та мови.

Привітання з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва і Дня української писемності та мови розміщене на офіційному сайті глави держави у неділю, 9 листопада.

«Любов і повага до української мови об'єднує наш народ. Українці розмовляють різними мовами, але тільки одна - українська - має і завжди матиме особливий державний статус. Ми твердо знаємо: живе українська мова - живе Україна. Ми свідомі своєї відповідальності за їх долю», - підкреслює Петро Порошенко.

Він переконаний. що українська мова і культура підтримаують Україну, коли наша країна «героїчно долає виклики і загрози, утверджує незалежність та суверенітет, відстоює честь і гідність».

Також президент вітає з професійним святом усіх, хто присвятив своє життя збереженню, популяризації і розвитку національної культури.

«Висловлюю глибоку пошану і вдячність усім, чиї серце, розум, праця віддані Україні. Бажаю міцного здоров'я та благополуччя вам і вашим родинам, нових здобутків на благо Вітчизни», - говорить глава держави.

ДОВІДКА

День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Свято встановлено 9 листопада 1997 року, другим президентом України Леонідом Кучмою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на території великої Галіції тільки україньшька з польсько-німецькими вкрапленнями...
Відповісти
спасибо вважаеться росийським утворене сполученням двох слив спаси Боже слово дякую яке вважають украинським походить вид польського дзенкуе Мени особисто близьке и риднише слово спасибо И не майдаунам виришувати як мени говорити
Відповісти