«Розтаможку» в Україні скасують?

«Розтаможку» в Україні скасують?
Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів готує законопроекти, якими передбачається значно знизити акцизний збір за ввезення б/в іномарок, а в майбутньому взагалі від нього відмовитись, повідомив гендиректор асоціації Олег Назаренко.

Про це інформує ТСН.

«Зараз українець при розмитненні б/в автомобіля повинен заплатити акцизний збір, який в 2-3 рази перевищує вартість самого автомобіля. На майбутнє, ми плануємо взагалі скасувати акциз, оскільки Україна залишилася єдиною країною в Європі, де існує такий збір. У всьому світі акциз-це податок на високорентабельні товари, наприклад, алкоголь чи сигарети, або на предмети розкоші», - пояснив Назаренко, пише видання.

За його словами, таке зниження вартості митного оформлення, завдасть удар по «чорному» ринку автомобілів і дозволить залучити до державного бюджету додаткові надходження.

«У нас пів країни змушені ставати злочинцями, оскільки цими митами, водія заганяють у тінь. Купивши в тій же Німеччині, машину за 500 євро, тут потрібно заплатити за її розмитнення в п'ять разів більше. При цьому півкраїни на таких автомобілях їздить, знаючи лазівки і способи. Думаю, якщо дати нормальну можливість їх розмитнити, держава отримала б додаткові доходи, а так залишається ні з чим взагалі», - сказав експерт.

Як відомо, на сьогодні акцизні збори за ввезення старих машин залежать від її класу та робочого об'єму двигуна - від 1,5 до 3 євро за 1 см.куб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тре срочно продавати своє авто. за ті гроші мона буде купити вертоплет.
Відповісти
Будемо надіятись)!
Відповісти
когда этот указ подпишут?
Відповісти
Останні новини
«Розтаможку» в Україні скасують?
18 травень, 2012, 11:24