Родичі бійців АТО вимагали у Гунчика ротації. ФОТО

Родичі бійців АТО вимагали у Гунчика ротації. ФОТО
У Луцьку родичі бійців першого територіального батальйону самооборони «Волинь» прийшли на зустріч із головою Волинської обласної державної адміністрації Володимиром Гунчиком із вимогою проведення ротації батальйону.

Зустріч губернатора із матерями мобілізованих солдат відбулася 10 листопада.

Під час зустрічі родичі намагалися з'ясувати, який статус має волинський територіальний батальйон, адже у військкоматах часто кажуть, що хлопці є добровольцями, і чому їхніх дітей тримають у зоні АТО більше 45 діб.

Мати 21-річного мобілізованого солдата Людмила каже, що коли її син отримав поранення і його повезли у госпіталь, то у виписці йому вказали, що він є добровольцем.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик запевнив, що особисто буде з'ясовувати подібні випадки і вимагатиме від військового керівництва пояснень.

«У першому територіальному батальйоні самооборони «Волинь» є справді добровольці. Але все ж основна частина там - мобілізовані хлопці, які пішли служити по повістках. У батальйоні є також контрактники, які направляються у ті точки, куди їх посилає командування. І ніхто із родичів контрактників тут не має бути присутнім, адже солдат особисто підписав контракт і погодився на умови служби», - зазначив Гунчик.

Стало відомо, що нині майже 400 бійців 1-го територіального батальйону самооборони «Волинь» знаходяться біля Дебальцевого і у більшості із них у документах зазначено, що вони добровольці.

«Якщо людину призивають, то їй видають мобілізаційне посвідчення. Зараз батальйон підпорядковується Генеральному штабу, який ним керує і направляє у бойову зону. Моє головне завдання - це вирішити питання із ротацією», - мовив голова ВОДА.

Хлопців мобілізували, незважаючи на те, що вони є студентами луцького вишу. Тепер батьки вимагають, щоб їхніх дітей перевели на державну форму навчання.

Мама мобілізованого студента Вікторія каже, що зверталася в університет із заявою на переведення її сина на державну форму навчання.

«Не так давно Порошенко підписав закон, який дозволяє учасників АТО перевести на державне навчання. Дитину із зони АТО на сесію не хочуть відпускати. А в університеті кажуть, що ні про який закон не чули і нікого вони не переводитимуть. Нам в облдержадміністрації сказали: хочете на державне - пишіть заяву, а там буде видно», розповіла мати солдата.

Наприкінці зустрічі Володимир Гунчик доручив своїм помічникам позбирати звернення та заяви від родичів мобілізованих учасників АТО і пообіцяв упродовж тижня їх розглянути.

Нагадаємо, більше півтори сотні матерів, жінок військових першого батальйону територіальної оборони «Волинь» прийшли до обласної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.