Біженці зі Сходу, які проживають на Волині, створили громадську організацію

Біженці зі Сходу, які проживають на Волині, створили громадську організацію
Вимушені переселенці з Донбасу, які проживають зараз у Волинській та Львівській областях, заснували громадську організацію «Товариство біженців Донецька та Сходу України», щоб допомагати один одному.

Про це повідомив учасник громадської організації отець Тихон Кульбака.

За його словами, 6 тижнів тому він ініціював у Львові в Церкві блаженного священномученика Миколая Чарнецького зустрічі біженців зі Сходу України. На сьогодні відбулося вже 6 зустрічей.

«На ці зустрічі приїжджають ті, хто зараз живе у Львівській та Волинській областях. Ми кілька разів збиралися і на останній зустрічі прийняли рішення створити громадську організацію. Її мета - захист і допомога біженцям зі Сходу України. Багато з колишніх донеччан приїхали сюди просто ні з чим, а держава, на жаль, біженцям ніяк не допомагає», - зазначив отець Тихон.

Відзначимо, що в липні бойовики самопроголошеної «ДНР» викрали греко-католицького священика, секретаря міжконфесійного «Ради церков і релігійних організацій Донецької області», одного з організаторів Молитовного марафону Тихона (Сергія Кульбака).

Його звільнили 14 липня, після звернення до «ДНР» ряду громадських і релігійних організацій. Після звільнення він виїхав до Західної України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Dчера опубликовал ПЕТИЦИЮ на сайте Президента Украины https://petition.president.gov.ua/petition/2827, которая предполагает, по моему мнению, кардинальное решение проблем вынужденно перемещенных лиц в интересах всех заинтересованных сторон, соответственно имеет высокий шанс на успешную реализацию. Прошу вас организовать информационную работу по сбору 25000 подписей заинтересованных членов сообщества в течении 90 суток, чтобы дать шанс на законодательное (т.о. финансовое и организационное) урегулирование проблемы. С уважением - Александр Мирецкий.
Відповісти
Останні новини
Біженці зі Сходу, які проживають на Волині, створили громадську організацію
10 листопад, 2014, 14:45