Оголошено німецько-український конкурс есе про Україну після Майдану

Оголошено німецько-український конкурс есе про Україну після Майдану
Центр східно-західних студій Регенсбурзького університету Europaeum спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка організовують конкурс есе.

Організатори закликають відповісти на головне запитання конкурсу: "Україна між Сходом та Заходом: апокаліпсис чи модель майбутнього?", - повідомляє Німецька хвиля.

Учасникам пропонують уявити модель існування України між Росією та Європою в різних сферах та запропонувати концепції, прийнятні та взаємовигідні для всіх сторін. До участі в конкурсі прийматимуться есе максимальним обсягом у п'ять сторінок друкованого тексту.

Надсилати тексти можуть усі зацікавлені - від школярів до дорослих, наголошують організатори. Тексти українською або російською мовами приймаються з 10 листопада до 31 грудня 2014 року на електронну адресу [email protected]. У темі листа потрібно вказати "конкурс есе", а в супровідному тексті - особисті дані: ім’я, адресу та вік. Паралельно у ФРН триватиме конкурс німецькою мовою.

Головний переможець отримає 1000 євро.

Усі роботи, надіслані на конкурс, оцінюватиме незалежне журі. При цьому члени журі не знатимуть імен учасників. Оголошення переможців та вручення нагород у Київському національному університеті імена Тараса Шевченка та Регенсбурзькому університеті заплановане на березень 2015 року.

Шестеро авторок та авторів найкращих текстів отримають грошові призи, головний із яких - 1000 євро. Нагорода за друге місце становить 700 євро, за третє - 500 євро. Решта призів - 400, 300 та 200 євро. Крім того, по 25 найкращих текстів із України та Німеччини будуть опубліковані.

Додаткову інформацію про проект "Україна між Сходом та Заходом: апокаліпсис чи модель майбутнього?" можна знайти на сайті та Facebook-сторінці конкурсу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Оголошено німецько-український конкурс есе про Україну після Майдану
10 листопад, 2014, 18:00