Відомі остаточні результати виборів на Волині, - Опора

Відомі остаточні результати виборів на Волині, - Опора
10 листопада стало відомо про остаточні результати виборів по п’яти мажоритарним округам Волинської області.

Про це повідомляє прес-служба громадянського обєднання "Опора".

В одномандатному виборчому окрузі № 19 (місто Володимир-Волинський) перемогу здобув висуванець політичної партії «Народний фронт» Ігор Гузь. За результатами виборів він отримав 30,69% голосів виборців. Основний його конкурент самовисуванець Костянтин Зінкевич набрав 17,33% голосів. Третім став висуванець ВО «Свобода», нардеп попереднього скликання, Євген Мельник з результатом 10,72%. Таким чином 5 листопада ЦВК визнала заступника голови Волинської облради Ігоря Гузя обраним народним депутатом України.

У виборчому окрузі № 20 (місто Горохів) переміг самовисуванець Сергій Мартиняк, що набрав 35,24% голосів виборців. Його основний суперник Володимир Бондар, що балотувався від партії «Блок Петра Порошенка» отримав 20,53% голосів. Третім у цьому окрузі став Роман Карпюк (ВО «Батьківщина»), який отримав результат у 9,08%. 7 листопада Сергія Мартиняка, рішенням ЦВК було офіційно названо народним депутатом ВРУ VIII скликання. До слова, саме від 20 округу цей політик обирався у парламент попереднього скликання.

В 21-му виборчому окрузі (місто Ковель) 6 листопада народним депутатом України було визнано депутата VII скликання Степана Івахіва. Він, балотуючись як самовисуванець, здобув підтримку 63,49% голосів виборців. Це є найвищий результат серед усіх мажоритарників на Волині. На другому місці – Сергій Дружинович від політичної партії «Сила людей», який набрав 14,12%, на третьому – Михайло Гетьман від ВО «Батьківщина» з результатом 9,15%. Відзначимо, що перемогу у цьому окрузі політик святкує вже вдруге (спершу у 2012 році).

Найзапекліша конкуренція була у 22-му виборчому окрузі (місто Луцьк). Тут мали місце і блокування роботи ОВК, і судові спори між кандидатами. Причиною цьому була дуже мала різниця голосів між першим та другим кандидатом – лише 28 голосів. Та попри все ЦВК 9 листопада визнала обраним народним депутатом України командира другої роти батальйону «Айдар» Ігоря Лапіна. Він, як висуванець партії «Народний фронт», отримав 24,24% голосів виборців. Дуже мало відстала від нього самовисуванка Ірина Констанкевич, що здобула підтримку 24,21% виборців. Третім в цьому окрузі став Роман Іванюк від партії «Блок Петра Порошенка», який набрав 10,93% голосів.

У виборчому окрузі № 23 (смт Маневичі) переможцем став самовисуванець Ігор Єремеєв. Саме цього нардепа попереднього складу парламенту (від цього ж округу) ЦВК 10 листопада оголосила обраним депутатом. За результатами виборів він отримав 40,90% голосів виборців округу. Друге місце зайняла висуванка ВО «Батьківщина» Людмила Кирда (22,17%), третє – самовисуванець Федір Веніславський (12,88%).

Також Центральною виборчою комісією 10 листопада встановлено офіційні результати виборів по багатомандатному окрузі. В розрізі округів Волинської області результати голосування виглядають наступним чином:

Найбільшу підтримку волинян здобула партія «Народний фронт», за яку проголосувало 33,22% виборців. Вдвічі менший результат отримала партія «Блок Петра Порошенка» - 16,89%.

За партію «Об’єднання «Самопоміч» проголосувало 11,46% волинських виборців, а Радикальну партію Олега Ляшка підтримало 9,70% волинян.

7,48% голосів отримала партія «ВО «Батьківщина». Також подолала на Волині виборчий бар’єр й партія «ВО «Свобода» - 6,38%, котра однак не пройшла до парламенту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нечесни вибори за всю историю майдауни пидли брехуни
Відповісти
Останні новини
Відомі остаточні результати виборів на Волині, - Опора
11 листопад, 2014, 10:16