Які пільги надасть луцька влада для родин бійців АТО

Які пільги надасть луцька влада для родин бійців АТО
Луцька міська рада підготувала низку пільг для учасників АТО, а також для родин загиблих військових.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міській раді, 11 листопада.

Перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що влада міста має повний перелік учасників АТО, і за кожною родиною військових закріплений представник міської ради. За словами Кравчука, сім’ям військовослужбовців надається, насамперед, матеріальна допомога.

«На сьогодні ми маємо 16 родин загиблих бійців АТО. 14 сім’ям було виплачено із обласного бюджету по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. Для цієї категорії сімей постає питання і про виділення житла. На сьогодні нагально стоїть питання про забезпечення 7 родин квартирами. Надіюсь, що до кінця року ми вирішимо це питання», - запевнив заступник мера.

Для військовослужбовців буде сформована окрема черга квартирного обліку, а також вже ухвалено міськвиконкомом рішення про безкоштовний проїзд членів сімей загиблих військовослужбовців у міському громадському транспорті.

«За рахунок міського бюджету ми погашаємо заборгованості за комунальні послуги сім’ї одного із загиблих бійця АТО. А також виконом міської ради ухвалив рішення про звільнення від оплати за житлову площу і прибудинкову територію для цієї категорії людей», - розповів Кравчук.

Стосуватимуться пільги і дітей військовослужбовців, які навчають у закладах освіти. Зокрема чиновники гарантують безкоштовне харчування у садочках та школах. Таких дітей на сьогодні більше як 150.

«У центр надання адміністративних послуг надійшло 437 звернень від сімей, члени яких є учасниками АТО, із проханням виділити земельні ділянки. Незважаючи на те, що у місті є проблеми із земельними ділянками нам все таки вдалося виділити їх 7 родинам. Всім іншим сім’ям ділянки будуть виділяти у межах Луцького району, Ківерцівського району та інших районах, які наближені до обласного центру», - мовив Кравчук.

Також із міського бюджету виділено 105 тисяч гривень на безкоштовне обстеження та лікування членів родин військовослужбовців. А також на базі однієї із луцьких клінік створюється центр надання психологічної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які пільги надасть луцька влада для родин бійців АТО
11 листопад, 2014, 09:53