Що чекає на волинських полонених бійців АТО

Що чекає на волинських полонених бійців АТО
49 військовослужбовців 51-ої окремої механізованої бригади досі перебувають у полоні терористів.

Про це стало відомо під час засідання координаційної ради при Луцькому міському голові щодо соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців.

Голова координаційної ради Ярослав Мудрик каже, що сепаратисти щодня висловлюють все нові вимоги щодо звільнення військових.

«Терористи намагаються тиснути на батьків полонених. Навіть тоді, коли військовий внесений у список полонених, і його пошуками займаються волонтери і наш координаційний центр, терористи кажуть нашим бійцям, що їхніми пошуками ніхто не займається», - зазначив Мудрик.

Чоловік також зауважив, що під час обміну полоненими вони не розголошують жодної інформації батькам українських військових.

«Працюючи із Центром Рубана, ми намагаємося зробити усе, щоб обмін пройшов вдало. Але інколи терористи нам кажуть, що обміну не буде, або замість чотирьох полонених вони звільнять лише двох, і то з іншої військової частини. Але попри усе нам вдалося без ніякого зайвого шуму визволити 116 чоловік. І повідомляли сім’ям про звільнення їх родичів тільки тоді, коли ми виїжджали із зони АТО», - мовив голова координаційної ради.

Під час засідання координаційної ради Мудрик повідомив, що багато колишніх бійців з 51 бригади, які були у полоні, під час розформування їхньої бригади потрапили в інші військові частини.

«Я маю інформацію, що чимало цих солдатів знову відправили в АТО. Серед них є колишні полонені. У нас є тривога за цих бійців, адже сепаратисти, коли випускають українських солдатів із полону, ставлять одну головну вимогу – щоб ті більше не повертались у зону АТО. Якщо вони порушать цю вказівку, то наступного разу, потрапивши у полон до бойовиків, їх розстріляють. Також погрожують фізичною розправою і над родинами військових», - заявив Мудрик.

Члени координаційного центру підготували письмове звернення до найвищого керівництва держави із вимогою не відсилати колишніх полонених повторно у зону бойових дій. Також через новообраних народних депутатів вони вимагатимуть встановлення чітких термінів перебування військових у зоні АТО і наполягатимуть на тому, щоб членів родини загиблого військовика більше не мобілізували до армії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що чекає на волинських полонених бійців АТО
11 листопад, 2014, 16:05