У Луцьку для бійців АТО хочуть виготовити дві тисячі ідентифікаційних медальйонів

У Луцьку для бійців АТО хочуть виготовити дві тисячі ідентифікаційних медальйонів
Для того, щоб в умовах бойових дій можна було ідентифікувати особу військовослужбовця, луцькі активісти вирішили зайнятися виготовленням ідентифікаційних медальйонів.

Про це стало відомо під час засідання координаційної ради при Луцькому міському голові щодо соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців.

Голова координаційної ради Ярослав Мудрик зазначив, що сьогодні ідентифікаційні медальйони видаються лише офіцерам, а мобілізованим солдатам - ні.

«Медальйон може врятувати життя воїну. Він являє собою невелику металеву пластину, на якій записується прізвище та ім’я солдата, ідентифікаційний код і група крові. Ми підняли це питання одними із перших в Україні. І не так давно була вже виготовлена одна партія таких медальйонів, і я її особисто відвіз на Схід», - розповів Мудрик.

Голова координаційної ради каже, що він звертався до керівництва Міноборони із проханням посприяти у виготовленні ідентифікаційних медальйонів, але у відомстві відмовили у допомозі.

«Ми зрозуміли, що ніхто крім нас цього не зробить. До кінця місяця ми плануємо виготовити близько двох тисяч ідентифікаційних медальйонів. Зараз ми шукаємо майстрів, які зможуть зробити їх гравірування, або ж спеціальні прилади, які зможуть під тиском «вдавлювати» написи», - резюмував Ярослав Мудрик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бо можуть набити більше....
Відповісти
Не обовязково гравіювати, або чиканити (під тиском) написи. для цого є маркувальні установки які вибивають напис ударно-точковим методом наприклад http://cemark.com.ua/
Відповісти
Останні новини
У Луцьку для бійців АТО хочуть виготовити дві тисячі ідентифікаційних медальйонів
11 листопад, 2014, 17:23