Янукович і «компанія» безперешкодно можуть в'їхати до Європи

Янукович і «компанія» безперешкодно можуть в'їхати до Європи
Колишні найвищі представники української влади не мають обмежень щодо видачі Шенгенської та інших європейських віз, а тому – мають право в'їзду на територію Євросоюзу.

Про це заявив поінформований посадовець зі структур ЄС, коментуючи мотиви видачі візи Андрію Портнову, колишньому першому заступнику глави адміністрації президента, - пише Gazeta.ua.

«В Євросоюзі є два різних типи санкційних списків. Ті особи, чиї дії призвели до загрози територіальної цілісності та суверенітету України, підпадають під заборону в'їзду до ЄС та арешт активів», - пояснив співрозмовник Європейської правди.

«Інша група – це ті, хто підозрюється в фінансових махінаціях, привласненні бюджетних коштів та їх виводі за межі України. Щодо цих людей застосовано лише арешт активів», - додав дипломат.

В групі тих, щодо кого не накладено санкції – всі колишні найвищі посадовці, які підпали під «першу хвилю» санкцій ЄС.

Наразі заборона в'їзду до Євросоюзу не застосовується проти 18 осіб, які, водночас, перебувають під «майновими» санкціями ЄС: екс-президент Віктор Янукович, його сини Віктор та Олександр, екс-прем'єр Микола Азаров та його син Олексій, екс-глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава СБУ Олександр Якименко, екс-глава АП Андрій Клюєв та його брат Сергій, екс-заступник глави АП Андрій Портнов, екс-радник президента Ігор Калінін, колишні члени уряду Олена Лукаш, Віктор Ратушняк, Дмитро Табачник, Раїса Богатирьова, бізнесмен Сергій Курченко.

Всі названі особи мають право в'їзду до ЄС, але ті з них, хто перебувають у розшуку інтерполу, будуть арештовані після перетину кордону, додав дипломат.

Він також не виключив, що з часом щодо названих осіб буде введено також санкцію у вигляді заборони в'їзду. Дискусія щодо цього зараз ведеться між країнами членами та інституціями ЄС

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Янукович і «компанія» безперешкодно можуть в'їхати до Європи
11 листопад, 2014, 20:59