Викрили псевдоукраїнські ЗМІ із сепаратистами-тролями

Викрили псевдоукраїнські ЗМІ із сепаратистами-тролями
Російські політичні активісти відкривають в інтернеті ЗМІ, які видають за українські.

Публікації на сайтах схвалюють російську політику, особливо щодо війни на Сході України та анексії Криму, а також підтримують бандугруповання Донбасу та засуджують дії Заходу, - передає ТСН.

Одним із таких «українських» ЗМІ є «Новинне агентство Харків», яке працює з Санкт-Петербурга. На сайті є новини з Харкова, але більше - з України в цілому. Домен видання належить ТОВ «Невські новини», співвласник і гендиректор якого сьогодні керує проектом «Федеральне Агентство новин». Агентство спеціалізується на новинах широкого профілю та за українське себе не видає.

За адресою редакції «Новинного агентства Харків» знаходиться торгово-офісне приміщення, вказаний номер телефону не обслуговується, а дані електронної пошти виводять на готель у Москві.

До столиці Росії також ведуть сліди сайтів novorus.ru, newsdon.info, newslava.info та rus.kg. Ці видання ведуть відкриту пропаганду і підтримують бойовиків «ЛНР» та «ДНР». За адресою редакції, вказаною на сайті newslava.info, знаходиться уряд Севастополя. Місцеві чиновники відхрещуються від ЗМІ у їхній будівлі. Керівник проекту Андрій Сурков займається готельним бізнесом у Москві й, за його словами, контролює фінансову діяльність зазначених сайтів на 70 відсотків, а решта збирається за рахунок пожертвувань.

Інше російське видання snob.ru пише, що в агентстві інтернет-досліджень, яке розташоване на одній вулиці із «Новинним агентством Харків» у Петербурзі, працюють кілька сотень платних коментаторів і блогерів, які направляють обговорення на різних інтернет-форумах у потрібне русло.

Окремо зазначається, що коли у травні цього року хакери зламали пошту працівників холдингу «Конкорд», то дізнались, що агентство отримує гроші саме від «Конкорда». Газета «Невські новини» та проект «Новинне агентство Харків» також фінансуються «Конкордом», який очолює «друг» Путіна Євген Пригожин, і вже неодноразово був замішаний у скандали щодо шпигунства та провокацій проти деяких російських видань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кругом одні шпійони...Жуть.
Відповісти
Останні новини
Викрили псевдоукраїнські ЗМІ із сепаратистами-тролями
11 листопад, 2014, 22:15