У Ковелі боротимуться із закладами, які торгують спиртним уночі

У Ковелі боротимуться із закладами, які торгують спиртним уночі
Ковельські правоохоронці пропонують "боротись" із закладами, які продають спиртне у нічний час та цим сприяють вуличній злочинності.

Про це повідомляє "проКовель".

На ім’я міського голови Олега Кіндера надійшло подання від начальника Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Івана Туся, де останній, аналізуючи стан вуличної злочинності за 2013-2014 роки, акцентує свою увагу на тому, що переважна більшість таких злочинів трапляється в нічний час і особами, які перебувають в стані алкогольного сп’яніння.

Також у поданні зазначається, що сприяє пияцтву і вчиненню злочинів «цілодобове здійснення реалізації спиртних напоїв деякими торговими закладами міста, зокрема, супермаркетом «Слайга» та магазином «Сяйво».

Крім того, перебування у нічний час значної кількості людей напідпитку біля даних торгових закладів та на прилеглій території заважає відпочивати мешканцям навколишніх будинків». Правоохоронці в документі зазначають і шляхи вирішення, на їхню думку, цієї проблеми. Зокрема, вони пропонують «з метою стабілізації криміногенної обстановки в місті, зниження значної злочинності та вчинення адміністративних правопорушень, встановити для супермаркету «Слайга» та цілодобового магазину «Сяйво» обмеження щодо реалізації спиртних напоїв з 22 до 6 години ранку».

Мер міста питання про невиконання рішення виконкому від 13 січня 2011 року щодо обмеження роздрібної торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями окремими суб’єктами господарської діяльності запропонував розглянути на громадській раді. Голова ради Микола Вельма зазначив, що це питання не є новим і члени громадської ради в силу своїх повноважень вже неодноразово реагували на подібні негуманні випадки, однак й досі нічого не змінилося.

Перший заступник міського голови Анатолій Трофимук зауважив, що влада теж зі свого боку закликала до совісті та моралі власників торговельних закладів «Сяйво» та «Слайга», які не хочуть виконувати рішення виконкому, але і їм не вдалося достукатися до цих людей.

У ході засідання було озвучено й чимало нарікань на роботу міліції. Говорили, що правоохоронці не справляються зі своїми обов’язками, тому намагаються перекинути вирішення проблеми на плечі мерії. У свою чергу начальник сектору охорони громадського порядку міськрайвідділу Юрій Єрохін запропонував звернутися до народного депутата Степана Івахіва з проханням законодавчо посприяти у розширенні повноважень органів місцевого самоврядування, щоб на влада місцях мала реальну можливість радикально вплинути на діяльність таких несумлінних торговців.

Дана пропозиція була схвально підтримана членами ради, однак присутні та міський голова очікували на вирішення питання вже зараз.

Після детального обговорення проблеми, хтось із залу запропонував підтримати ідею Олега Кіндера, а саме рекомендувати виконавчому комітету міської ради на своєму черговому засіданні одним із питань порядку денного розглянути рішення про скасування цілодобового режиму роботи вище перерахованих закладів торгівлі.

Олег Кіндер роз’яснив членам громадської ради, що у випадку ухвалення виконавчим комітетом такого рішення, власникам торгових об’єктів доведеться знову звертатися до мерії з проханням погодити режим роботи їхніх закладів. І вже тоді виконком при винесенні свого рішення прийме до уваги всі нарікання, зауваження правоохоронців, невдоволення місцевих жителів щодо попередньої роботи закладів.

Також було погоджено направити звернення громадської ради при міському голові власникам цих суб’єктів господарської діяльності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі боротимуться із закладами, які торгують спиртним уночі
12 листопад, 2014, 15:55