Сім'ї загиблих добровольців не отримують виплат від держави

Сім'ї загиблих добровольців не отримують виплат від держави
Волинська облрада планує звернутися до Президента, Верховної Ради та Кабміну України щодо виплати членам сімей загиблих правоохоронців та добровольців.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю обласної ради сьогодні, 12 листопада, - інформує інформаційне агентство "Волинські новини".

Депутати розглянули проект рішення, яким адресують звернення до найвищих чинів України про внесення змін до чинного законодавства України щодо виплати членам сімей загиблих працівників органів внутрішніх справ та бійців добровольчих батальйонів одноразової грошової допомоги у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму.

Як пояснила заступник керівника справами-начальник відділу з питань юридичного забезпечення діяльності облради Інна Міщук, родини загиблих правоохоронців та членів добровольчих загонів не підпадають під дію Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Адже згідно з ним, родини загиблих військових мають право на гарантовану державну виплату у вигляді одноразової грошової допомоги у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, що складає близько 609 тисяч гривень.

Правоохоронці не підпадають під дію цього закону – їм виплачують допомогу у розмірі десятирічного грошового забезпечення, згідно з Законом «Про міліцію».

Це складає приблизно 70 тисяч гривень.

А члени сімей бійців добровольчих батальйонів, які загинули на Сході України, не підпадають під дію Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Згадане звернення зініціював голова Волинської облради Валентин Вітер. Згідно з цим зверненням, керівництво держави проситимуть зініціювати внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», Закону України «Про міліцію», Закону України «Про боротьбу з тероризмом».

Пропонується, щоб до кола осіб, які мають право на виплату одноразової грошової допомоги у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, віднесли членів сімей загиблих працівників органів внутрішніх справ та добровольців добровольчих батальйонів, які брали участь у бойових діях під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

Члени депутатської комісії проект рішення підтримали і рекомендують сесії його підтримати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, виплати
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хлопці поїхали на сафарі, а за наслідки полювання зобовязали відповісти державу!
Відповісти
Останні новини
Сім'ї загиблих добровольців не отримують виплат від держави
12 листопад, 2014, 17:49