Кримські татари хочуть створити свій батальйон

Кримські татари хочуть створити свій батальйон
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв обговорив з Петром Порошенком можливість створення кримськотатарського батальйону південного напряму.

Про це він заявив журналістам у Києві, - повідомляє "Укрінформ".

"Питання створення якогось військового об'єднання південного напряму, тому що там, у Херсонської області, досить тривожна ситуація, саме це питання сьогодні годину-півтори тому я з Петром Олексійовичем обговорював. Це поки на стадії обговорення, а там побачимо", - сказав Джемілєв.

Він також зазначив, що, за його даними, близько 450 кримських татар беруть участь у різних військових батальйонах в антитерористичній операції на Донбасі, у тому числі й на передовій.

У зв'язку з цим Джемілєв підкреслив, що родичі цих військовослужбовців наражаються на особливу небезпеку на території Криму і виявляються заручниками місцевої влади. Він наголосив, що імена таких військовослужбовців мають бути засекречені.

Джемілєв також висловив упевненість у тому, що якщо кримські татари і українці будуть разом, то їм вдасться звільнити Крим.

"Кримські татари розуміють, звичайно, що майбутнє кримськотатарського народу - це незалежна сильна Україна", - підкреслив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а думку татар хтось питав?
Відповісти
То візьми і спитай якщо так цікаво. Чи по цій ситуації ще залишилось щось невиясненим? До кого до кого, а ще до Джемілєва спробуй доколупатися як пьяний до радіо..
Відповісти