Зловили банду, яка стріляла у валютника

Зловили банду, яка стріляла у валютника
Групу із трьох осіб, які у селі Підгайці зі зброєю напали на валютника та його товариша, затримали.

Про це повідомляють у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Правоохоронці спочатку затримали одного підозрюваного, а потім ще двох співучасників злочину: неодноразово раніше судимого 45-річного Ігоря Б., 51-річного Валерія С. та 22-річного Романа Д.

Під час огляду будинку, де проживає один з підозрюваних, виявили автомобіль марки «Фольксваген», який зловмисники використовували під час нападу, – на ньому залишилися сліди скоєння злочину.

У гаражному приміщенні правоохоронці вилучили також в’язану шапку темно-синього кольору з прорізами для очей, тобто маску.

Згодом у ході санкціонованого Луцьким міськрайонним судом Волинської області обшуку за місцем проживання ватажка угруповання Ігоря Б. працівники знайшли цілий арсенал зброї.


Серед знайденого – 5 пістолетів, автомат «Калашникова», 7 магазинів до пістолетів, 9 магазинів до автомату «Калашникова» (калібру 5.45мм та 7.62 мм), магазин до кулемета РПК, 4 пристрої безшумної стрільби, обріз мисливської рушниці, частину мисливської рушниці (без ствола), патрони різного калібру до різних типів зброї (усього – 1491 шт.), димову гранату, два сигнальні освітлювальні патрони, димову гранату УЧЯДГ, два наземних сигнальних патрони, імітаційний патрон ІМ-100, електродетонатор, вибухова речовина типу «Пластид» вагою 700 грамів, вибухова речовина (ймовірно, «Амоніт») вагою більше 2 кілограмів.


Усі предмети направлені до НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області для проведення балістичних та вибухо-технічних досліджень.

Серед вилученої зброї є й та, яку зловмисники використовували під час скоєння злочину.

Наразі зловмисники затримані в ізолятор тимчасового тримання Луцького МВ УМВС України у Волинській області.


Підозрювані також зізналися у скоєнні ще одного розбійного нападу із застосуванням вогнепальної зброї, який вони скоїли наприкінці 2011 року у місті Луцьку. Тоді вони, влучивши в ногу потерпілому, забрали 80 тисяч гривень.

Триває слідство, в ході якого буде встановлено їхню імовірну причетність до скоєння інших злочинів.

Нагадаємо, напад на валютника стався 14 травня 2012 року у селі Підгайці.

Близько десятої години ранку до чергової частини Луцького районного відділу УМВС у Волинській області зателефонувала 34-річна мешканка села Підгайці Олена Н. та повідомила про озброєний напад на її чоловіка та близького родича.

Цього ранку 40-річний місцевий житель Олександр Н. разом зі своїм знайомим 38-річним лучанином Богданом Я. власним автомобілем вирушили до обласного центру.

Коли Олександр дистанційним пультом відкрив ворота подвір’я, чоловіки помітили, що дорогу їм перегородив автомобіль темно-синього кольору. З машини вийшли двоє чоловіків у спецодязі та з масками на обличчях. У руках тримали зброю, яку ж одразу пустили в хід: почали обстрілювати авто.

Олександр та Богдан, миттєво зреагувавши, вискочили з авто та почали чинити опір злочинцям. Олександр застосував пристрій для відстрілу гумовими кулями, який зареєстрований у встановленому законом порядку.

Нападники завдали чоловікам тілесні ушкодження у вигляді вогнепальних поранень верхніх та нижніх кінцівок і заволоділи пістолетом для відстрілу гумовими кулями.

Також під час стрілянини був пошкоджений і автомобіль, на якому рухались Богдан із Олександром.

На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група, прибув і начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Богдан Щур.

За цим фактом слідчий відділ Луцького РВ УМВС України у Волинській області порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (Розбій) КК України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ні чого собі арсенальчик. в таких випадках задумуєшся про необхідність легалізації зброї
Відповісти
Какая легализация,ети медики обменивать деньга что легальная.Платят мусарам и имеют место возле ЦУМа.Кто ви считаете нормальным.Павана молодого засудили он неприсуствувал там ,а в суде етого ублюдка жена на говорила.А теперь подумайте что дальше?Они уроди испортили жизнь молодому человеку.Сейчас он сидит в Луганске где идёт война никто незнает вернетса он жившим или нет.
Зато у них легально возле прокуратири стоять с мешками денег.Если парень вернетса поверте вам будет весело.
Відповісти
Останні новини
Зловили банду, яка стріляла у валютника
18 травень, 2012, 16:57