На волинських підприємствах працює півсотні іноземців

На волинських підприємствах працює півсотні іноземців
Волинський обласний центр зайнятості видав підприємствам, установам та організаціям області дозволи на працевлаштування 50 іноземних громадян.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного центру зайнятості 13 листопада.

Зокрема, в області працюють громадяни з 16 країн світу: Польщі, Туреччини, Німеччини, Словаччини, Білорусі, Македонії, Литви, а також Вірменії, Казахстану, Молдови, Китаю, Франції, Індії, Нідерландів, Данії, Росії.

Найбільше використовують працю іноземців на підприємствах Луцька та Нововолинська, а також Луцького району: ТОВ «Пераконстракшен інтернешенел», ТОВ «Кроноспан УА», ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна».

На сьогодні 46 іноземців обіймають посади керівників, спеціалістів та службовців, четверо працюють за робітничими професіями - кухарем, слюсарем з ремонту лісозаготівельного устаткування, налагоджувальником деревообробного устаткування.

Частина іноземців приїжджають в область із своїм капіталом та успішно працюють, створюючи нові робочі місця. Інші впроваджують нові технології в різних галузях виробництва.

Головними причинами, які спонукають підприємства запрошувати на роботу іноземців, є: висока кваліфікація спеціалістів із окремих галузей; вміння працювати із сучасним закордонним обладнанням; знання іноземних ринків збуту; володіння декількома іноземними мовами; направлення їх на роботу іноземним партнером з метою керівництва та контролю за діяльністю; заснування ними підприємств.
«Сьогодні на ринку праці в більшості відсутні фахівці, які могли б претендувати на ті посади, де працевлаштовують іноземців. Є випадки, коли на ту чи іншу посаду запрошуються іноземні громадяни з середньою освітою, але вони є фахівцями, які вміють працювати на сучасному обладнанні. У документах, які надають роботодавці для працевлаштування іноземних громадян, є достатні обґрунтування доцільності використання праці іноземців», - зазначили у обласному центрі зайнятості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На волинських підприємствах працює півсотні іноземців
13 листопад, 2014, 15:25