Відомо, коли росіяни почнуть наступ, - експерти

Відомо, коли росіяни почнуть наступ, - експерти
До зими Путін спробує будь-якими способами отримати коридор до Криму.

Це може бути як імітація військової операції, так і власне військовий наступ, - пише Gazeta.ua.

"Наступ буде за кількома напрямками: Запоріжжя, Харків, Дніпропетровськ, Маріуполь і далі на Бердянськ. Який з цих напрямків буде головним - залежитаме від стану нашої оборони. Скоріше за все Маріупольський. Там Путін намагатиметься найбільше просунутися, щоб примусити Порошенка до переговорів для отримання сухопутного коридору", - розповів директор військових програм центру Розумкова Микола Сунгуровський.

Деякі російські частини підготовані до зими краще, ніж українські.

"Але сили Росії також обмежені. Постійно торочать, що ми обов'язково програємо війну, і військового рішення в цьому конфлікті немає. Це міф. В Росії контрактниками укомплектовані в основному повітряно-десантні війська. І більше сил, які можна одразу підняти в бій, немає. Треба від кількох тижнів до кількох місяців для доукомплектування армії. Тут не обійтись без оголошення мобілізації. До того ж в самій Росії величезна кількість конфліктних точок: Північний Кавказ, Центральна Азія, кордон з Китаєм. Скрізь потрібні війська. Тому кинути всі сили на Україну росіяни не зможуть", - додав Сунгуровський.

Якщо через тиждень-два росіяни не почнуть широкомасштабний наступ, то варто очікувати його навесні, - вважає директор інституту зовнішньої політики Григорій Перепелиця.

"Зараз перекидають на Донбас значні сили. Під Новоазовськ прийшло підкріплення. Все йде до того, що днями розпочнуть наступ", - зазначив він.

Директор центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак говорить, що Росія готується до війни третього покоління. Під час такої армія не шукає зустрічі з противником, а за допомогою стрімких маневрів відрізає його від комунікацій. Значну роль тут грають танки та авіація.

"Ми не знаємо, на якому етапі Путін буде готовий до застосування авіації, але всі дані свідчать, що росіяни готуються до наступальної операції. В першу чергу будуть застосовувати важку наземну військову техніку. Можуть використати нашу авіацію, яку захопили в Криму. Там Україна втратила 25 відсотків авіатехніки. Також Путін може відмовитися від війни. Якщо його переконають, що українська армія потужно підготувалася до оборони. І наступ загрожує затяжною та кровопролитною війною", - додав Бадрак.

Нагадаємо, у РНБО розповіли про найважливіші стратегічні напрямки, з яких терористи і російські війська можуть розпочати наступ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Який з цих напрямків буде головним - залежитаме від стану нашої оборони. Скоріше за все Маріупольський."
це ми самі визнаємо (вказуємо), де в нас найслабша оборона?
Відповісти
дез інформація у ЗМІ також повинна бути для москалів
Відповісти
да? краще б у нас була достовірна інформація, що по всій території і миша не проскочить!щоб в москалів навіть думки про наступ не виникало, а не гратися інформацією.
Відповісти
грантоїдів...хвайна Юкрайна!
Відповісти
Останні новини
Відомо, коли росіяни почнуть наступ, - експерти
13 листопад, 2014, 21:58