Переселенці влаштували «гру» під Адміністрацією Президента. ФОТО

Переселенці влаштували «гру» під Адміністрацією Президента. ФОТО
Переселенці з Донбасу та Криму перед Адміністрацією Президента на прикладі гри показали, як складно їм в сьогоднішніх умовах.

Cьогодні, 14 листопада, переселенці з Донбасу та Криму перед Адміністрацією Президента на прикладі гри показали, як складно їм в сьогоднішніх умовах відновити втрачені документи, знайти житло, оформитись на роботу, отримати медичну допомогу чи перереєструвати бізнес, - передає УНН.

Перед президентською адміністрацією біженці влаштували гру «Хто хоче бути переселенцем», аби продемонструвати як політичні ігри чиновників впливають на людські життя і які перепони доводиться долати біженцям, щоб отримати від держави хоч якусь допомогу чи послугу.

Переселенці заявили, їх долі залежать від рішення чиновників і в кожній інстанції працівники чинять по-своєму. Значно спростити ці бюрократичні процедури може закон № 4490а-1. Аби достукатись до президента, під його адміністрацією переселенці прийшли з плакатами: «Луганськ, Донецьк, Крим – це Україна», «Подбайте про 500 тисяч людей».

«На підпис президенту він був відправлений 24 жовтня, згідно з Конституцією в президента є на це всього 15 днів, цей термін вже вийшов. Але президент чомусь плює на 94 статтю Конституції і при цьому не говорить – він ветує закон, вносить зміни. Він просто не відповідає чому закон до сьогодні не підписаний», – заявила координатор ініціативи «Восток SOS» Олександра Дворецька.

«Ми просимо президента не порушувати Конституцію. Якщо закон не буде підписаний, то більш ніж 500 тисяч переселенців почнуть займати державні споруди, щоб знайти собі місце проживання», – додала активістка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
усім чоловікам - автомат в руки - та на передову, допомогу - тільки жінкам та дітям...
Відповісти
Останні новини
Переселенці влаштували «гру» під Адміністрацією Президента. ФОТО
14 листопад, 2014, 16:40