Порошенко ввів «надзвичайний стан» в енергетиці

Порошенко ввів «надзвичайний стан» в енергетиці
Президент Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 4 листопада 2014 року "Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014-2015 років".

Про це йдеться в указі президента № 876/2014, - пише Економічна правда.

"Розглянувши стан реалізації державної політики у сфері енергетичної безпеки, Рада національної безпеки і оборони відзначає наявність низки негативних явищ, що ставлять під загрозу забезпечення сталого проведення опалювального сезону 2014-15 року", - йдеться в документі.

З метою мінімізації такої загрози Кабінет міністрів повинен невідкладно забезпечити використання газу вітчизняного видобутку, у тому числі видобутого суб'єктами господарювання, що здійснюють діяльність відповідно до договорів про спільну діяльність, виключно для задоволення потреб населення та ЖКГ у період опалювального сезону 2014-2015 року.

Також уряд повинен ужити заходів щодо забезпечення розрахунків усіма категоріями споживачів за природний газ та теплову енергію, для виробництва якої повністю або частково використовується природний газ, що постачається гарантованим постачальником газу, виключно через поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу.

Крім того, Кабмін має ужити заходів щодо оптимізації ціни імпортованого вугілля антрацитової групи для потреб теплоелектроцентралей та теплових електростанцій з урахуванням цін, що склалися на міжнародному ринку.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості в свою чергу, повинно опрацювати у тижневий строк, з метою зменшення використання природного газу та мазуту вітчизняними ТЕЦ та ТЕС, питання щодо імпорту електричної енергії з Російської Федерації для її постачання споживачам.

Крім того, Міненерго доручено ужити в місячний строк заходів для недопущення виникнення аварійних ситуацій в об'єднаній енергетичній системі України, насамперед забезпечити потреби ТЕЦ та ТЕС у вугіллі та резервних видах палива для сталого проведення опалювального сезону 2014-2015 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенко ввів «надзвичайний стан» в енергетиці
15 листопад, 2014, 15:01