На Волині ліквідують дві лікарні

На Волині ліквідують дві лікарні
Дільничні лікарні сіл Велимче та Самари Ратнівського району не пройшли акредитаційну комісію управління охорони здоров’я облдержадміністрації - відтак у найближчому часі їх реорганізують.

Незважаючи на зміни, в ці села таки направлять два автомобіля «швидкої допомоги», - йшлося 19 грудня під час обласної селекторної наради голови облдержадміністрації. Як зазначив начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, з усіх хворих, які перебували у лікарнях, лише 15% дійсно потребували стаціонарної допомоги. Решта - це соціальні хворі, які були госпіталізовані без відповідних на це показань.

Головний медик Волині стверджує, що реорганізація не робиться задля економії бюджетного ресурсу. Навпаки, він переконує, що краще хай в селі функціонував би цілодобовий пункт швидкої допомоги.

«А не так, як в минулому році, в Самарах була кровотеча у вагітної жінки, і не додумались навіть визначити групу крові, не мали кровозамінника і нічого. Навіщо ця лікарня? Тобто, фактично вважається, що там можуть надати медичну допомогу, а реально виходить так, що людина попадає туди і перебуває в небезпечному стані», - сказав Ігор Ващенюк.

Показник відповідності критеріїв державної акредитації Велимчанської дільничної лікарні, від максимальної суми балів, становить 63,5%, а Самарівської - 56,4% . Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я, Велимчанській і Самарівській дільничним лікарням відмовлено в державній акредитації. Ващенюк наголошує, що підставами для цього є недосягнення ними рівня індексу безпеки, який визначає подальшу можливість роботи цього закладу. До слова, рівень індексу безпеки становить 69%. Хворі, які нині лікуються в дільничних лікарнях села Велимче та Самари, госпіталізують у Ратнівську ЦРЛ.

На нараді губернатор Волині Борис Клімчук запевнив, що дві карети «швидкої допомоги» все таки направлять у ці населені пункти. Також він гарантував допомогу із ремонтом палат, закупівлею нових ліжок, бо денний стаціонар там функціонуватиме.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.