Винайшли систему, яка дозволяє друкувати текст силою думки

Винайшли систему, яка дозволяє друкувати текст силою думки
Поки що процес "друкування" повільний: щоб система зафіксувала увагу пацієнта на букві, потрібно не менше п'ятнадцяти секунд.

Винайдена Джонатаном Воллоу система може зчитувати сигнали мозку і виводити їх на монітор комп'ютера,- повідомляє "Кореспондент" з посиланням на The Verge.

Вчений з США, що спеціалізується на відновленні мозку після травм, розробляє систему "мозок-комп'ютер", яка допоможе паралізованим людям спілкуватися. Завдяки цій системі стало можливим набирання тексту силою думки.

Виглядає система досить просто: це підключена до комп'ютера шапочка, схожа на плавальну, тканина якої пронизана наповненими гелем електродами.

Концентруючись на зображених на екрані літерах, людина, що використовує цю систему, змушує її електроди визначати, на якій з букв увагу сконцентровано більше, тим самим виводячи її на екран.
Поки що процес "друкування" повільний; щоб система зафіксувала увагу пацієнта на букві, потрібно не менше п'ятнадцяти секунд. Але вже і такі показники - великий успіх для хворих, у яких паралізоване все тіло.

"З розвитком систем життєзабезпечення, таких, як апарати вентиляції легенів, люди з важким паралічем можуть існувати довгі роки. Однак великою трагедією для них є нездатність спілкуватися. Коли вони не можуть висловити свої думки, то втрачають сенс жити далі", - зазначає Волпоу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.