Україна та Європа працюватимуть по-новому, - Петро Порошенко

Україна та Європа працюватимуть по-новому, - Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко та президенти країн Вишеградської четвірки (ред. Польща, Чехія, Угорщина і Сливаччина) домовились про започаткування нового формату співробітництва.

Як повідомляє прес-служба Президента, зокрема, йдеться про налагодження постійної взаємодії на рівні міністрів закордонних справ та оборони країн Вишеградської четвірки та України.

"Усі країни засвідчили: ми маємо справу з агресією. Ми маємо продемонструвати єдність всієї Європи і солідарність з Україною в питаннях і безпеки, і економіки", - зазначив Порошенко.

За його словами, у ході зустрічі обговорювалися питання конкретної підтримки. Головне, про що йшлося під час зустрічі - питання безпеки.

"Звучала позиція: де потребується підтримка - ми прийдемо на допомогу. Це саме те, що зараз потрібно Україні. Це війна за свободу і демократію всього ЄС", - зазначив Президент.

У свою чергу президент Польщі Броніслав Коморовський зазначив, що "Вишеградська четвірка" солідарна і підтримує Україну, яка "протистоїть російській агресії" та висловився на підтримку ідеї створення постійного формату взаємодії "Вишеградська четвірка і Україна" на різних рівнях.

Як зазначив президент Угорщини Янош Адер, "Угорщина з самого початку виконувала всі рішення щодо запровадження санкцій до Росії".

"Так буде і в майбутньому", - заявив Адер.

Зі свого боку президент Словаччини Андрей Кіска підкреслив, що усі країни Вишеградської четвірки солідарні з Україною і наголосив, що "санкції необхідні в той час, коли діалог не діє".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
живемо по-новому! Тепер, виявляється, ще й прцюватимуть по-новому. Отже, гепнемся!
Відповісти
Останні новини
Україна та Європа працюватимуть по-новому, - Петро Порошенко
16 листопад, 2014, 21:01