У Луцьку лідер УНП виправдовувався, чому закликає купувати українське, а сам не купує

У Луцьку лідер УНП виправдовувався, чому закликає купувати українське, а сам не купує
Голова Української Народної Партії, народний депутат Юрій Костенко (на фото) у Луцьку пояснював, чому він мало користується українською продукцією.

Як пише Перець Волинський, Костенко останні 5-7 років сповідує ідеї так званого «економічного націоналізму». Один з виявів цього – рекламні щити з закликом купувати українське. Також на телебаченні демонструвалися сюжети про те, як Юрій Костенко відкриває супермаркети, де продається виключно український товар.

Також на сторінках блогу Костенка на сайті «Української правди» майже в кожному своєму дописі депутат закликає купувати українські товари. «УНП переконана, що принципи «Роби українське, купуй українське, захищай українське» - це і є найкращою стратегією наповнення українського бюджету українськими грошима та творення заможного життя у своїй державі», йдеться в одному – прес-релізів партії Костенка.

Цілком логічне запитання журналіста «Перця Волинського», про те, чи дотримується у особистому житті Юрій Іванович Костенко принципів «економічного націоналізму» чомусь викликало роздратування в, як правило, стриманого депутата, - пише видання.

На прохання продемонструвати годинник і костюм лідер УНП відповів, що в Україні немає толкової продукції, окрім сільськогосподарської.

Костенко сказав: «Традиційне запитання для таких як ви. Тези економічного націоналізму починаються з тези «Роби українське». Бо без «зробити українське» купити ж і неможливо. Ви упускаєте цілий пласт економічної політики спрямованої на забезпечення 80% потреб української людини у власній продукції, а починаєте з другої тези: купуй, чого немає. Тому ви послідовно читайте, що я говорю і пишу, а ви хочете вихоплювати із контексту і отримувати піар, то це не той об’єкт (я кажу про Юрія Івановича Костенка), з яким ви можете зробити»

«Але поряд з вами сидить ваш однопартієць Верчук Ігор Васильович, голова обласної організації, який має на руці швейцарський годинник «Tissot». Ви хочете сказати, що в Україні не роблять годинники?», - сказав журналіст.

«Сьогодні споживається 80% неукраїнської продукції, починаючи від продуктів харчування, закінчуючи легкою промисловістю і тим, чим ми користуємося у побуті. Це я вам кажу з даних Державного статистичного управління. Я 22 роки спілкуюся з такими як ви, і ви не там копаєте з тим, щоб ущемити тих, хто 22 роки віддано працює на Україну, українське, і демократію. Ви покопайте там, де сьогодні мають мільярди за кордоном, а вам навішали лапшу на вуха, що ви захищаєте українські інтереси і ви за них голосуєте. Та немає ніякого виробництва годинників в Україні, все зупинено. Все що в Україні виробляється - це метал, хімія, частково зерно з олією. Все! Де костюми українські? Вони виробляються в підпіллі, а потім попадають на ринки…», - сказав Костенко

Після прес-конференції, прямуючи до своєї іномарки Костенко зупинився, і підійшовши до журналіста «Перцю…» зазначив: «Так, годинник в мене дійсно неукраїнский, але мені його подарував Олександр Слободян (президент АТ «Оболонь». - ред.), який виробляє дуже класне українське пиво!»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УНП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я маю український годинник "Клейнод" - може, Костенку підказати?
Відповісти
Say it him :)
Відповісти
Пора вже Костенку на пенсію а він ще в раду мітить...Цікаво скільки йому Яник грошей дав щоб він знову розкольництвом займався???
Відповісти
Костенко-постійний камінь спотикання правих сил: зі своєю партією ніколи нікуди не проходить, лише забирає голоси.
Відповісти
Костенко давно "пенсіонер" і там йому місце. В нього давно немає політичного майбутнього. Коли він востаннє долучився до обєднаної опозиції, приїхав до Луцька. Оскільки я організовувала зустріч з журналістами, запитала про що він буде говорити, чим зацікавить. тОДІ ВІН МАХНУВ РУКОЮ ТИПУ "роЗБЕРЕМСЯ" і годину часу ніс якусь маячню... я зробила висновок, що поговорити про те, про се, приїжають тільки ті люди, яким немає що сказати суспільству!
Відповісти
Той хто виплескує власне невдоволення від "покращення вже сьогодні" саме на Костенка, просто напросто не відчуває власної відповідальності за політичну долю країни в цілому. Після цього стикається зі своїми проблемами сам на сам і ниє. Можливо вам всім хотілося б щоб з кожної прес-конференції Костенко, як і усі (увага!), робив піар-акцію, тобто не говорити по суті проблеми, а говорити поза суттю - акцентувати увагу на тому який я хароший апазіціанєр, а всі інші це не демократичні апазіціанери.
А по суті, давайте не починатимемо з меркантильності (костюми, годинники, шкарпетки, запонки і т. д.).
У 1993 році коли здавалася ядерна зброя Росії, хто єдиний у складі делекації для вирішення цього питання виступив проти передачі - КОСТЕНКО.
Був одним із авторів першої української Концепції національної безпеки.
Далі. Кіотські протоколи, укладені 1997, за якими Україна отримала квоти на рівні не 1997 (коли промисловість суттєво впала), а 1990.
1 млрд. доларів безоплатної допомоги отримано Україною від Великої сімки - знову КОСТЕНКО.
І хочу зауважити, що навіть Ющенко, який завдяки тільки тому ж Костенку, прийшов до влади не взяв його у міністри а понабирав всякої жидівської швалі, яка показала все своє єство починаючи з 2007, не зупиняючись ні перед чим (свинячий грип, газові контракти).
То як, Костенко, як успішний мініст екології 1992-1999 років міг своїми кількома голосами у парламенті втілювати політику економічного націоналізму????
Та навіть, пригадую, те що Костенко у 2009 році розпинався у парламенті, що полтавському газорозвідувальному державному підприємству блокують ліцензії на розвідку, за вказівкою міністерства уряду (тобто - Тимошонки) ніхто не взяв до уваги!!!! А тепер, замість того щоб ті гроші які старший брат забрав від нас за допомогою газової кабали, пішли на мешти, костюмчики, годиннчики вам у скарбницю,а може і вже пішли, таких народних вождів як Тімашонка, Путлєр і т. д.
Правильно Костнеко сказав - що журналіст взяв боротися з наслідками, забуваючи про елементарний життєвий причинно-наслідковий закон. Тобто - спочатку причина, а потім наслідок або іншими словами - спочатку сприятливі умови українському фермеру для вирощування бавовни, а потім - вам і всім українцям український костюмчик.
Думайте людоньки, бо кожен українець потребує Вашої підтримки!!!
Відповісти
Ну і власне, ще у 2010 році мало хто звернув увагу на заяву УНП з приводу закупівлі Хюндаїв.

http://old.unp.ua/ua/bodydeclarations/29965.htm
Заява Центрального Проводу Української Народної Партії з приводу проведення тендеру для закупівлі швидкісних поїздів у межах підготовки до «Євро-2012»

У якій йдеться про те:
"Зокрема, уряд, з незрозумілих причин, всупереч чинному законодавству, намагається провести конкурс за участі лише одного учасника, - а саме, південнокорейської компанії «Хюндай». Водночас, в Україні розташовані, щонайменше, три підприємства, які виробляють відповідну продукцію подекуди кращої якості"

Після цього ,ще раз тим хто не зрозумів, що передбачає собою політика економічного націоналізму від УНП, треба проїхатися на теперішніх Хюндаях і після тої трусанини може нарешті вже й дійде!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку лідер УНП виправдовувався, чому закликає купувати українське, а сам не купує
20 травень, 2012, 12:35