Сучасна польська драматургія у перекладі Ірванця – презентація в Луцьку

Сучасна польська драматургія у перекладі Ірванця – презентація в Луцьку
Олександр Ірванець презентує книгу перекладів сучасної польської драматургії.

У п’ятницю, 21 листопада, Олександр Ірванець в Луцьку представить відразу дві свої роботи: переклади п'єс Януша Ґловацького «Найвищі будинки, найглибші могили» та збірку віршів «Пісні війни».

Усіх, хто цікавиться сучасної польською драматургією, мистецьке об’єднання «стендаЛь» запрошує до бібліотеки СНУ імені Лесі Українки (вулиця Винниченка, 30а, 3 поверх). Захід відбудеться о 15:00.

За сценарієм Януша Ґловацького знято фільм "Рейс", який визнаний кращою польською комедією. Його трагікомедії ставилися на найпрестижніших театральних помостах світу та завоювали щиру прихильність багатьох глядачів. У 2014 році в Україні вийшла друком збірка його п’єс "Найвищі будинки, найглибші могили" у перекладі Олександра Ірванця.

До збірки ввійшли чотири драматичні твори: "Антигона у Нью Йорку", "Четверта сестра", "Попелюха" та "Ялинка страху". Герої п’єс – звичайні люди, які потрапили у незвичайні життєві обставини.

Презентація збірки віршів «Пісні війни» відбудеться о 19:00, у кав’ярні «Кофеїн» (вулиця Винниченка, 8). Захід присвячено річниці від початку Євромайдану.

«Пісні війни» - невеличка збірка з двадцяти віршів та кількох десятків фотографій, які відображають нелегкі часи революції і сьогоднішні події на Сході України. Автор поезій – Олександр Ірванець, а фото - Алекс Заклецький, Тетяна Давиденко, Сергій Мольченко. Загалом книга вміщує 53 фотографії, зроблені під час протистояння на майдані Незалежності у Києві. Хронологія більшості фото та віршів: листопад 2013 – березень 2014.

Вхід: ціна за вхід вільна і необмежена! Усі кошти, зібрані за вхід, будуть передані на допомогу батальйону "Горинь".

Попереднє бронювання: 098 630 58 12, 099 618 59 43! Кількість місць обмежена. Додаткова інформація у соцмережі: http://vk.com/event80255988.

Наприкінці заходів можна буде придбати книгу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сучасна польська драматургія у перекладі Ірванця – презентація в Луцьку
17 листопад, 2014, 14:29